Журналісти ТВі звернулися c відкритим листом до Януковича

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.04.2010 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9830

Телеканал ТВі звернувся до Президента Віктора Януковича з проханням припинити втручання Служби безпеки України в роботу телевізійного ринку.

Зокрема, журналісти телеканалу заявили, що стурбовані перетворенням СБУ в "структуру, яка забезпечує особисті та корпоративні інтереси глави СБУ Валерія Хорошковського і членів його родини".

"Поза сумнівами, конфлікти, які виникають між учасниками телеринку, повинні вирішуватися за участю незалежного конституційного регуляторного органу - Нацради з питань телебачення і радіомовлення, а в разі незгоди з її діями - у судовому порядку", - йдеться в повідомленні ТВі.

У той же час, зазначає канал, всупереч цим очевидним істинам, "ТВі став об'єктом грубого тиску з боку СБУ". "Мета цього тиску очевидна - монополізація телевізійного простору в країні холдингом, який контролюється дружиною пана Хорошковського, а фактично належить йому особисто" - заявили журналісти.

"Нам і нашим колегам стало відомо про існування документів, у яких керівництво СБУ, всупереч чинному законодавству, вимагає надати йому документи, пов'язані з проведенням конкурсів, результатами яких залишилися незадоволені компанії, афілійовані з Хорошковським", - говориться в повідомленні.

За даними ТВі, судові рішення і перевірка Генеральної прокуратури не підтвердили обґрунтованість цих претензій, після чого і почався тиск на Національну раду з питань телебачення. "Крім того, була здійснена спроба оголосити наш канал іноземним і таким, який не має права мовлення на території України. Запевняємо Вас, ми - український канал і готові захищати законність і свободу слова в країні, в якій працюємо і громадянами якої є", - заявили в ТВі.

Журналісти закликали Януковича забезпечити "нормальне правове функціонування у сфері ринку засобів масової інформації та зупинити втручання СБУ в цю сферу і діяльність незалежного регуляторного органу".

Звернення підписали 17 співробітників телеканалу, в тому числі Віталій Портников, Артем Шевченко, Роман Скрипін, Катерина Нестеренко.

Як повідомляє Телекритика, приводом для написання відкритого листа стали звернення СБУ до Нацради з вимогами документів з конкурсу на телерадіочастоти від 27 січня, а також лист від СБУ до регуляторного органу з проханням перевірити супутникову платформу Поверхность Спорт ТБ, в якому, зокрема, увага регулятора звертається на трансляцію каналу ТВі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.