Агітки і життя. Влада Януковича хоче позбавити киян права на мирні протести

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.04.2010 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9835

Депутатам фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Київській міській раді стало відомо, що у правоохоронних установах міста Києва проводяться наради щодо методів придушення протестних масових заходів у місті Києві.

Про це повідомила прес-служба.

Відповідне доручення Головному управлінню з питань внутрішньої політики КМДА було надано з аргументацією про те, що протестні акцій нібито «шкодять іміджу столиці України та створюють несприятливі умови для роботи урядових установ» новообраної влади.

За наявною у прес-служби фракції БЮТ у Київраді інформацією, під час останньої такої наради перед правоохоронцями було оприлюднене доручення уряду, в якому йдеться про задіяння усіх можливих засобів для недопущення акцій протесту біля основних адміністративних будівель. В першу чергу, адміністрації президента України та Кабінету міністрів.

Фракція «Блок Юлії Тимошенко» у Київраді нагадує дуету Черновецького-Януковича про те, що подібні дії суперечать Конституції України, яка гарантує право громадянина на мирні зібрання та свободу висловлення думки, а також Декларації прав людини, якою встановлено, що кожна людина має право на свободу мирних зборів та асоціацій.

Фракція БЮТ у Київраді пов’язує події біля будівлі Кабінету міністрів України 21 березня 2010 р., коли вперше за останні роки міліція застосувала силу для розігнання мітингу проти скандальних забудов у Києві, що проходив одночасно з нарадою за участі мера Києва Л.Черновецького, саме із виконанням подібних доручень уряду Азарова.

Замість післямови. Напевно новоявлені можновладці від ПР, КПУ і Блоку Литвина страждають на амнезію.

Можемо нагадати, підтвердивши це фотодокументами, що і Партія регіонів, і КПУ, перебуваючи в опозиції регулярно влаштовували акції протесту у центрі столиці. При тому, "злочинна влада Ющенка-Тимошенко" жодного разу не застосувала силу проти мирних протестувальників.

Чи Віктор Федорович забув і свої слова про принципову позицію на дотримання демократичних цінностей? А може забув про свої виступи зі сцени на масових мітингах у столиці?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.