В Україні склалася критична ситуація із безпекою постачання газу населенню

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 9.04.2010 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9838

Україні склалася критична ситуація із безпекою постачання газу населенню.

Про це заявив голова Держгірпромнагляду України Сергій Сторчак під час робочої наради керівників усіх облгазів України за участі міністра палива та енергетики Юрія Бойка, голови правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна та заступниці генерального прокурора України Тетяни Корнякової.

Під час наради зазначалося, що показники смертельних випадків під час використання газу в побуті має чітку тенденцію до зростання - за останні 10 років у 10 разів.

Водночас у вугільній промисловості за 2009 рік зафіксовано зниження смертельного травматизму на 13%, а загальний травматизм на виробництві за минулий рік знизився на 24%, зі смертельними наслідками - на 33%.

Голова Держгірпромнагляду зауважив, що згідно із розпорядженням першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва протягом місяця Комітет розпочне перевірки облгазів щодо відповідності нормам безпеки.

Сторчак закликав керівництво облгазів усвідомити, що за стан безпеки на підприємстві, в першу чергу, несе відповідальність саме власник.

Нагадаємо, 13 жовтня 2007 р. у Дніпропетровську на вулиці Мандриківській у житловому будинку стався вибух газу, в результаті якого загинули 23 людини, 400 - постраждали.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.