Яценюк не визнає КоСаРів і спокушає Януковича виборами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.04.2010 19:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9839

Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк вимагає від Президента України невідкладно підписати Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначити позачергові вибори.

Про це повідомила прес-служба.

«Вчора КС проголосив, що будь-який депутат може входити до легітимної коаліції депутатських фракцій. При цьому голова Конституційного суду пояснив, що це рішення не суперечить попереднім рішенням КС. І я його в цьому підтримую. Адже за рішенням суду від 17 вересня 2008 року коаліцію утворюють депутатські фракції, які набрали на виборах більш ніж половину голосів і провели в парламент понад 225 народних депутатів», - наголосив Яценюк.

Тобто, зазначив політик, спочатку має бути створена легітимна коаліція з депутатських фракцій, у які входить понад 225 народних депутатів. А вже до цієї легітимної коаліції можуть за бажання приєднуватися окремі парламентарі з інших фракцій.

При цьому, нагадав Яценюк, Партія регіонів, Блок Литвина та Комуністична партія України провели до парламенту лише 222 народні депутати. «Таким чином, легітимну коаліцію вони утворити не змогли. І тому приєднання до них будь-якої кількості депутатських «тушок» не робить цю псевдокоаліцію легітимною», - заявив він.

За словами Яценюка, рішення Конституційного суду від 8 квітня 2010 року щодо входження окремих народних депутатів до коаліції разом із його рішенням від 17 вересня 2008 року про коаліцію депутатських фракцій констатують нелегітимність, іншими словами - відсутність уже понад місяць коаліції у Верховній Раді.

Лідер «Фронту Змін» нагадав, що 3 квітня 2010 року сплив передбачений Конституцією місячний термін для створення коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України з моменту оголошення головою парламенту про припинення діяльності попередньої коаліції.

«Президент України у своїх заявах неодноразово брав зобов’язання ухвалити рішення про дострокові парламентські вибори, якщо Конституційний суд України не підтвердить конституційність коаліції депутатських фракцій, створених за участі Партії регіонів, Блоку Литвина, Комуністичної партії України та окремих народних депутатів», - зазначив політик.

Тому, переконаний Яценюк, президент України як гарант дотримання Конституції зобов’язаний невідкладно підписати Указ «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.