Гідрометцентр Росії прогнозував сильний туман в районі Смоленська

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 10.04.2010 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9842

Гідрометцентр Росії ще напередодні прогнозував сильний туман в Смоленській області, де в суботу вранці потерпів крах літак Президента Польщі.

"Дані погодні умови були спрогнозовані нами ще напередодні - три метеостанції Гідрометцентру в Смоленській області показували, що очікується сильний туман в нічний і уранішній час", - повідомили в Гідрометцентрі.

За словами співбесідника, видимість при такому тумані складала від 200 до 500 метрів. "Це досить погані умови для здійснення зльотів і посадок - на межі мінімумів навіть в кращих аеропортах", - відзначили в Гідрометцентрі.

За словами джерела, Смоленська область наразі знаходиться в західній периферії антициклону, який, як правило, провокує туман в нічні і уранішні години.

Як відзначили в Гідрометцентрі, аеропорт Північний в місті Печерськ Смоленської області, неподілк від якого розбився літак Президента Польщі, є колишньою військовою базою, і, можливо, там могло бути відсутнім все необхідне навігаційне устаткування. А за таких погодних умов, відзначив співбесідник видання, все залежить саме від навігаційного устаткування, наявного в аеропорту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.