У Великобританії реєструють виборців у Facebook

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.04.2010 11:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9848

Виборча комісія Великобританії вирішила скористатися найпопулярнішою у світі соціальною мережею Facebook для реєстрації виборців у майбутніх парламентських виборах.

У повідомленні виборчкому йдеться, що найближчими днями при вході на сторінку Facebook користувачів вітатиме вікно з питанням: "А ви вже зареєструвалися для участі у виборах?". У разі негативної відповіді, його перенаправлять на сторінку з бланком, який треба заповнити для участі в голосуванні, роздрукувати та надіслати на адресу виборчої комісії.

"Принцип тут простий: якщо ви не зареєструвалися, ви не можете голосувати. Тому, заповнивши та роздрукувавши форму через Facebook, користувачі зможуть бути впевнені в тому, що зможуть висловити свою думку в день виборів", - відзначив представник британського виборчкому Клінтон Прауд.

На думку учасників проекту, використання соціальних мереж дозволить зацікавити молодь, яка традиційно не надто активно голосує на виборах. Директор Facebook з корпоративної політики Річард Аллан підкреслює, що "сильною стороною даної ініціативи є можливість достукатися до молодих виборців віком 18-24 років".

Відзначимо, що попередня реєстрація виборців є неодмінною умовою для їхнього допуску до голосування. Реєстр виборців складається заново перед кожними виборами і має постійно оновлюватися з урахуванням зміни місця проживання людей та інших особистих даних.

Як відомо, вибори у Великобританії відбудуться 6 травня. Опитування показують, що цього разу консерватори на чолі з Девідом Кемероном мають усі шанси повернутися до влади. Втім, за останні кілька місяців їхні головні суперники - лейбористи, яких очолює нинішній прем'єр Гордон Браун, - істотно поліпшили рейтинг і тепер відстають приблизно на 4%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.