Тимошенко вважає, що бюджет і газ не пов’язані

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2010 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9852

Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко переконана, що відсутність головного фінансового документу країни не пов’язана з ціною на природний газ, який постачається до України з Росії.

Про це повідомляє прес-служба.

"Ціна на газ для населення не пов’язана з переговорами з Російською Федерацією. Тому що населення України отримує газ власного українського видобутку. Тому немає ніяких причин міняти ціну на газ для населення", - сказала Тимошенко сьогодні після засідання Ради опозиції.

Лідер опозиції також нагадала, що під час урядування її команди в підземні газові сховища було закачано рекордний обсяг природного газу за ціною менше 200 доларів за тисячу кубометрів, і це створює можливість для збереження газових тарифів для промислового сектору на рівні 2009 року.

"Це дало нам можливість накопичити для країни газові резерв, і це дали можливість не міняти ціни на природний газ для промисловості на 2010 рік. Це значить те, що сьогодні уряд Азарова-Януковича хоче підняти ціни на природний газ для промисловості – це не обумовлено контрактами з Росією. Це обумовлено тим, що вони просто хочуть розрахуватися з "Росукренерго" за рахунок держави", - пояснила вона.

"Ціна на газ не є реальною причиною того, що проект бюджету не внесений до парламенту так, як це передбачалося встановленими термінами. Є тільки одна причина – це те, що вони не можуть збалансувати бюджет, і те, що розрив між доходами та видатками сьогодні становить 17% від ВВП. Безумовно, такий бюджет подаватися не може, і саме це є наслідком непрофесійної роботи уряду Януковича", - резюмувала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.