“Насильницька українізація” хвилює не більше 5% громадян

Автор/джерело -  © “Фокус”



Дата публiкацiї - 13.04.2010 13:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9860

Серед усіх проблем в Україні найбільше населення переживає через інфляцію. Підвищення цін назвали проблемою 55,8% респондентів старше 16 років.

Про це свідчать результати опитування, проведеного GfK Ukraine у березні 2010 року.

Другий вагомою проблемою, на думку опитаних, є безробіття (40,5%). Третина респондентів (34,5%) стурбовані нестачею грошей, щоб жити нормально і не влазити в борги.

Як повідомляє GfK Ukraine, також в переліку проблем українці згадували кризу державного управління, відсутність порядку в країні (30,9% опитаних), спад виробництва (28,8%), байдужість влади до проблем простих громадян (26,2%), нестабільний курс гривні (24,5%), корупцію (23,7%), низький рівень медобслуговування (19,9%), злочинність (19,5%).

При цьому такі проблеми як насильницька українізація і витіснення російської мови, а також напружені міжнаціональні відносини займають два останні рядки в рейтингу проблем (4,8% і 3% відповідно).

Більше за інших українізація турбує жителів південного регіону (9%), однак і в цих областях дана проблема займає передостаннє місце. У східному регіоні лише 6,6% респондентів турбує насильницька українізація. Міжнаціональні відносини хвилюють жителів півдня і сходу найменше (4% і 3% відповідно).

«Результати опитування підтверджують, що політичні сили тільки спекулюють на мовному та національному питаннях, тоді як справжні вимоги громадян до влади - приборкати зростання цін і забезпечити робочі місця», - прокоментував результати дослідження Гліб Вишлінський, заступник директора GfK Ukraine.

Опитування проводилося 2-19 березня 2010 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 1000 респондентів у віці від 16 років. Вибірка репрезентативна для населення за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.