Відлуння катастрофи. Французські туристи відмовилися від послуг російського літака

Автор/джерело -  © Новий регіон



Дата публiкацiї - 14.04.2010 16:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9874

Більше 160 французьких туристів, що прямували на відпочинок до Єгипту, відмовилися летіти на літаку «Туполєв» авіакомпанії Cairo Aviation.

Французи злякалися, що вони можуть стати жертвами авіакатастрофи, подібної до тієї, в якій загинув польський президент Лех Качинський.

Про яку модель авіалайнера йдеться, французьке інтернет-видання 20 Minutes, що повідомило про інцидент, не уточнює.

За інформацією видання, до Єгипту з Довіля вилетіли 73 туристи. Літак зробив зупинку в Бордо, щоб забрати ще одну партію курортників. Далі летіти цим бортом французи відмовилися.

За словами самих пасажирів, політ з Довіля до Бордо пройшов для них в достатньо напруженій обстановці. «Спинки сидінь не трималися, корпус літака тремтів і вібрував, на стелі салону з'явилися краплі води, постійно лунали підозрілі шуми», – приводить «Лента.ру» розповідь одного з пасажирів.

Після того, як літак зробив посадку в аеропорту Меріньяка під Бордо, у нього були замінені покришки на трьох шасі. 93 туристи, які повинні були сісти в літак в Бордо, побачивши, в якому стані знаходяться пасажири, які прибули з Довіля, заявили, що нікуди не полетять. У підсумку всі пасажири відмовилися летіти далі.

Туристи переночували в готелі, а вранці ті з них, хто вирішив продовжити шлях, вилетіли на іншому літаку. Решті туроператор обіцяв сплатити компенсацію.

Як повідомляв «Новий Регіон», після катастрофи Ту-154 Президента Польщі під Смоленськом від польотів на літаку цієї моделі, з міркувань безпеки, відмовився уряд і Президент Болгарії. Польські власті припинили польоти другої урядової «Тушки» до закінчення розслідування катастрофи з президентським бортом.

Нагадаємо, що у катастрофі Ту-154 з польською делегацією на борту, що прямувала 10 квітня в Катинь на траурні заходи, загинули 96 чоловік, зокрема Президент Польщі Лех Качинський і його дружина Марія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.