Справа Гонгадзе. ГПУ обіцяє завершити слідство влітку

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.04.2010 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9883

Генпрокурор Олександр Медведько розраховує, що розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе завершиться влітку цього року.

"Ми закінчуємо розслідування цієї кримінальної справи", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Гадаю, завершимо в липні-серпні цього року - раніше ніяк не вийде", - сказав Медведько.

"Тривалий час проводилася дуже складна міжнародна фоноскопічна експертиза ("плівок Мельниченка"). Після того як ми наприкінці 2009 року отримали висновок, у нас з'явилися нові питання, і були призначені додаткові фоноскопічні експертизи, які зараз проходять", - пояснив він.

Генпрокурор також розповів про експертизи черепа, знайденого за інформацією, наданою затриманим генералом Олексієм Пукачем.

"Усього ми провели шість судово-медичних криміналістичних експертиз черепа і залишків кісток. Вони підтверджують, що кістки належать загиблому журналісту Гонгадзе", - сказав Медведько.

"Але у справі є ще потерпілі - мати і дружина, які хочуть, щоб ми також провели міжнародну експертизу в США. Отримавши їхнє побажання, ми одразу включилися в роботу і до останнього часу перебували у переговорному процесі", - зазначив він.

"І лише зараз отримали підтвердження - у США готові провести цю експертизу. Але для цього ми повинні надати їм цілий перелік документів. І тільки після того, як їх вивчать, вони остаточно скажуть: так, ми будемо проводити цю експертизу", - повідомив генпрокурор.

При цьому він зазначив, що ні у нього самого, ні у членів слідчої групи у даній справі "немає жодних сумнівів: те, що ми знайшли, належить Георгію Гонгадзе".

"Що стосується Пукача, то з його поведінки я не думаю, що він довго буде знайомитися з матеріалами справи. Він працює зі слідчим, дає свідчення, які підтверджуються іншими матеріалами справи", - сказав Медведько.

"Можливо, у справі з'являться й інші фігуранти", - додав він.

На запитання, чи до цього все йде, генпрокурор сказав: "Я поки так не можу говорити, ось отримаємо додаткові фоноскопічні експертизи - і лише після цього зможемо працювати з іншими особами".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.