Податкова ініціює штучний дефіцит готівки?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.04.2010 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9885

Державна податкова адміністрація України має намір ініціювати обмеження обігу готівкових коштів.

Про це сьогодні повідомив журналістам заступник голови ДПАУ Сергій Лекарь.

«Ми про це говоримо, готівковий обіг коштів – це проблема номер один. На сьогодні необхідно обмежити видачу готівкових коштів без підстав, за першим бажанням. Суб`єкти підприємницької діяльності можуть розраховуватися в безготівковій формі», - сказав Лекарь.

За його словами, не йдеться про обмеження готівкових розрахунків між фізичними особами.

Питання про обмеження розрахунків готівковими коштами ДПАУ має намір порушити на законодавчому рівні, а також звернеться з пропозиціями до Національного банку України.

Від “Аратти”: якби декілька місяців тому щось подібне запропонували урядовці Тимошенко - на всю Україну здійнявся б неймовірний гвалт. Адже, примусове обмеження видачі готівки - це, в першу чергу, затримки з виплатами зарплат найманим працівникам. І цим, зрозуміло б скористувалася Партія регіонів, яка тоді була в опозиції. Але тепер колишні опозиціонери отрмали поляни і почали імітувати бурливу діяльність.

Очевидно, що кадри Януковича навряд чи здатні перейти природну совковість. Бо загальновідомо, що в усьому світі перехід на масовий безготівковий обіг відбувався поступово і аж ніяк не примусово. У жодної цивілізованої держави не стало розуму позбавляти власних громадян права вчасно і у повному обсязі отримати зароблене.

Втім, вочевидь - такі принципи не стосуються сучасної України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.