В єдиному пориві. Партію регіонів очолить Азаров

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 16.04.2010 10:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9888

Новим головою Партії регіонів стане прем’єр-міністр Микола Азаров. Таку думку висловили опитані депутати від ПР.

Про це пише пише «КоммерсантЪ-Украина».

Так, за словами опитаних членів ПР, на розгляд делегатів з’їзду партії буде внесена всього одна кандидатура - прем’єр-міністра Миколи Азарова. У ПР стверджують, що інших кандидатів на пост голови партії на сьогоднішній день немає. «Якщо ми декларуємо стабільність у країні, то як партія влади повинні організувати стабільність всередині своїх рядів. Тому ніяких проривних альтернативних кандидатур не буде», - заявив народний депутат Олександр Черноморов.

Як Азаров оцінює свої шанси одночасно очолювати Кабмін і ПР, поки невідомо. «Велике спасибі однопартійцям за довіру і за те, що вони бачать на цій посаді тільки Миколу Азарова, але їм ще потрібно внести його кандидатуру (на розгляд з’їзду - ред.), а йому - погодитися», - сказав прес-секретар прем’єр-міністра Віталій Лук’яненко. За його словами, на сьогоднішній день суміщати обов’язки глави ПР і прем’єр-міністра Азарову «складно, але вдається». «Він доручив організувати роботу з підготовки до з’їзду, знаходить час для того, щоб заслуховувати інформацію і доповіді тих, хто здійснює цю підготовку, і вона проходить за планом, без зривів», - відзначив Лук’яненко.

Що стосується Януковича, то з партії він не вийде і отримає в ній формальний пост, найімовірніше - почесного голови партії. Проте, можливо, ця посада буде названа по-іншому. Як відзначив співрозмовник у ПР, «щоб не було аналогій з попереднім президентом». (Ющенко, будучи главою держави, був почесним главою партії «Наша Україна»).

У тому, що при будь-якому главі ПР лідером партії буде Янукович, не сумнівається заступник глави адміністрації президента і голови ПР Ганна Герман. «Всі чудово розуміють, що, кого б не вибрали, справжнім лідером - за фактом, а не формально - залишиться Віктор Федорович (Янукович.-ред)», - відзначила Герман.

Нагадаємо, Азаров уже обіймав посаду голови ПР - з березня 2001 по січень 2002 року. Після нього партію очолив нинішній віце-прем’єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко, якого в квітні 2003 року на посту лідера партії змінив Віктор Янукович. Свої повноваження глави ПР Янукович призупинив після обрання президентом. З 1 березня тимчасово виконуючим обов’язки голови ПР є Азаров, раніше призначений главою політради ПР (у 2003 році) і центральній контрольній комісії партії (у 2008 році).

24 квітня Партія регіонів проведе свій черговий з’їзд, на якому розгляне питання про зміну керівництва партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.