Люди без расових упереджень виявилися генетично хворими

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 17.04.2010 23:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9899

Вчені знайшли людей, які взагалі не можуть мати расових упереджень. Ними виявилися діти з синдромом Вільямса. Відкриття дозволило встановити, що расова неприязнь криється десь у лівому плечі сьомої хромосоми.

Синдром Вільямса (“обличчя ельфа”) - рідкісне генетичне захворювання. Воно зустрічається у однієї дитини з двадцяти тисяч новонароджених. Причина захворювання криється у втраті частини генів довгого плеча сьомої хромосоми. Хвороба проявляється у проблемах з серцем, зовнішніх особливостях, таких як подовжена шия, широкий лоб, припухлість навколо очей, великий рот з пухкими губами.

Одна з особливостей психіки дітей з синдромом Вільямса - їх надзвичайна товариськість у порівнянні зі звичайними дітьми. Вони екстраверти, легко йдуть на контакт, активно співчувають і допомагають іншим. Вони краще запам'ятовують імена та особи нових знайомих, хоча їхні розумові здібності значно нижчі, ніж у однолітків. Такі особливості, зокрема, дають вченим можливість вивчати спілкування людини. І ось європейські вчені знайшли нову особливість їхнього спілкування - відсутність расових бар'єрів.

Провівши стандартні тести, співробітники Інституту проблем психічного здоров'я у Мангеймі прийшли до висновку, що діти з синдромом Вільямса не проявляють жодних ознак расової дискримінації. Вони не робили ніяких особливих переваг при виборі партнерів для ігор або для виконання домашнього завдання, маючи перед собою двох дітей різного кольору шкіри. Як не дивно, але це єдині люди без расових упереджень. Навіть аутисти під час проходженні подібних тестів віддають перевагу представникові власної раси.

Втім, навіть у них є власні уподобання - гендерні. Представників своєї статі діти вважають більш придатними, наприклад, для ігор. Звідки, на думку авторів статті, випливає інший цікавий висновок - механізми расового та гендерного відторгнення різні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.