Азаров заборонив Космосу дерибан Лаври

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.04.2010 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9900

Прем’єр Микола Азаров доручив припинити виділення землі і забудову території Києво-Печерської Лаври.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Київському міському голові Леоніду Черновецькому негайно припинити порушення законодавства про охорону пам’яток щодо Києво-Печерської Лаври і Софії Київської, запровадити тимчасовий мораторій на відведення земельних ділянок і ведення будівельних робіт в охоронній зоні цих національних заповідників. Водночас меру доручено передати матеріали щодо порушників законодавства до правоохоронних органів. В свою чергу правоохоронні та контрольні органи отримали доручення вивчити й оцінити ситуацію, повідомляє прес-служба.

Прем’єр-міністр України наполягає, щоб було створено програму захисту історико-культурної спадщини Києва - як складову частину генерального плану розвитку столиці.

«Ми підводимо риску під періодом хаотичної забудови і перебудови Києва, коли місто рвали на шматки, - заявив Азаров. – Кияни повставали проти цього самі, тепер разом з ними – Уряд. Столиця повинна отримати генеральний план розвитку – це вимога до київської влади. Цей план має органічно поєднати збереження історико-архітектурної аутентичності Києва і європейські вимоги до мегаполісу, який є адміністративним і діловим центром держави – це вимога до міністерств і відомств, до інвесторів. Перші перетворення за європейськими стандартами ми отримаємо до Євро-2012. Наступні будуть пов’язані зі створенням в Києві потужного цілісного будівельного комплексу і спеціальної адміністрації архітектурно-культурної спадщини».

Відповідні міністерства і відомства підготують проекти урядових рішень, спрямованих на комплексне вирішення київських проблем.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.