Козацьку столицю України паплюжать радянським тираном

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.04.2010 12:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9907

Пам’ятник радянському диктатору, начальнику “тюрми народів СРСР” Йосипу Сталіну в Запоріжжі будуть охороняти комуністичні вертухаї зі стажем.

Лідер запорізьких комуністів, народний депутат України Олексій Бабурін прокоментував питання охорони майбутнього пам'ятника Й. В. Сталіну в м. Запоріжжя, повідомляє ОБКОМ.

«З урахуванням істерики, яка трапилася з націоналістами з приводу встановлення пам'ятника Й.В. Сталіну в м. Запоріжжя, ми приділяємо пильну увагу питанням охорони пам'ятника та безпеки ветеранів під час його відкриття», - цитує Олексія Бабуріна Прес-служба обкому КПУ.

«Відразу застерігаю ті гарячі голови, у яких будуть свербіти руки, що ми їх швидко остудимо і всі, хто зробить замах на пам'ятник Й.В. Сталіну, одержать за заслугами. Охороною пам'ятника будуть займатися не дилетанти, а професіонали. Нам зголосилися допомагати ветерани спецслужб і правоохоронних органів, які підтримують рішення ветеранів про встановлення пам'ятника Й. Сталіну. Озброєна охорона вже приступила до своєї роботи і на даний момент виконує свої функції в м. Києві, де завершується виготовлення пам'ятника. Виходячи з того, що виготовлення пам'ятника сплачено з рахунку обласного комітету КПУ, випливає, що він буде перебувати на балансі обкому партії і бути нашою власністю. Будь-яке посягання на пам'ятник буде припинятися відповідно до законів України про захист власності та майна», - заявив перший секретар Запорізького обкому КПУ Олексій Бабурін.

Сталін і Гітлер для історії - брати-близнюки

В свою чергу, Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг називає дуже невтішними повідомлення про можливість спорудження пам’ятника Сталіну в Україні.

Як повідомив УНІАН, про це він заявив минулого тижня журналістам.

“Звичайно, хтось може сказати, що є право на свободу слова тощо... Але такі повідомлення є дуже невтішними”, - сказав він.

Комісар зазначив, що спорудження пам’ятника Сталіну в Україні, яка постраждала від комуністичного режиму, зокрема, пережила Голодомор, виглядало б як вшанування винних у злочині.

“Правда має стати відомою. Меморіали повинні бути на честь жертв, а не на честь диктаторів”, - наголосив Т.ХХаммарберг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.