Абсолютний чемпіон України з хабарництва - на підписці про невиїзд

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.04.2010 12:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9908

Слідчі прокуратури відпустили під підписку про невиїзд екс-голову Броварської райдержадміністрації Київської області Миколу Діденка, якого раніше спіймали на хабарі в 11 млн гривень.

Про це пише "Дєло".

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Сівкович. Чиновник дорікнув Генеральній прокуратурі, яка "за останні кілька місяців відпустила сімох найбільш резонансні хабарників". "Це або недбалість, або злочин. І така "стабільність" Генпрокуратури мене як віце-прем'єра не задовольняє", - зазначив він і привів у приклад кримінальну справу проти Миколи Діденка, яку нібито нещодавно було закрито.

У Генеральній прокуратурі критику міністра не прийняли. Як з'ясувалося, скандальний чиновник справді перебуває на волі, але під підпискою про невиїзд. Такий запобіжний захід обрав суд. Слідчі не закривали проти нього кримінальну справу. "На сьогоднішній день у цій справі складається обвинувальний вирок, і найближчим часом її буде скеровано до суду", - повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

У свою чергу депутат Київської обласної ради Андрій Павлов розповів, що чиновники, яких спіймали на місці злочину, планували посприяти у виділенні комерційним структурам декількох десятків гектарів землі біля об'їзної дороги між Броварами і селом Требухів.

У броварських хабарників, яких вже більш ніж рік усунуто від своїх посад, знайшлися "послідовники". Наразі під слідство потрапив в.о. начальника Управління Держкомзему у Броварському районі Київської області, якого було призначено на цю посаду в листопаді 2009 року. У середині березня 2010-го проти нього було порушено кримінальну справу у зв'язку з отриманням $ 30 тис хабара за сприяння у виділенні 118 га землі.

Нагадаємо, голову Броварської райдержадміністрації Миколу Діденка затримали в грудні 2008 року співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно з представниками Генпрокуратури. Разом з ним до рук правоохоронних органів потрапили голова і в.о. начальника Управління земельних ресурсів районної держадміністрації, його заступник і двоє помічників. Як потім заявляв міністр МВС Юрій Луценко, посадових осіб затримано при отриманні "першого траншу" хабара в 11 млн грн за оформлення документації щодо виділення 36 і 40 га землі під будівництво котеджного селища.

Усього чиновники планували отримати хабар у розмірі $ 42 млн., повідомляли раніше в міліції. Це абсолютний рекорд зафіксованого хабара в країні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.