Співробітники московської міліції почали затримувати водіїв з синіми відерцями

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 20.04.2010 15:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9914

Міліція почала затримувати російських автомобілістів, які, пародіюючи “мигалки”, закріплюють на даху машин сині відерця.

Закріплюємо відерце скотчем...

Як повідомив лідер московського відділення Федерації автовласників Росії (ФАР) Сергій Канаєв, намічена на 20 квітня акція протесту проти використання чиновниками спецсигналів "виявилася фактично зірваною". За словами представника ФАР, водіїв, які відмовилися знімати дитячі відерця з машин, затримують і доставляють до відділень міліції.

"Ми зараз знаходимося біля ВВС “Дорогомілово”, куди міліція доставила нашого активіста Андрія Орла, який відмовився зняти з машини імітацію спецсигнала. Крім цього, подзвонив інший учасник акції - Андрій Філін, який повідомив, що його теж намагалися затримати і доставити до відділку внутрішніх справ, але він замкнувся в автомобілі ", - розповів Канаєв.

Представник ФАР розповів, що демонстраційний проїзд автомобілістів по Москві був зірваний співробітниками ДІБДР. До місця збору автолюбителів - Бородінської панорами на Кутузовському проспекті з'їхалися більше десятка патрульних машин. "Співробітники міліції блокували нам виїзд на Кутузовський проспект і стали складати протоколи за дрібні порушення", - повідомив Канаєв.

За його словами, даішники штрафували водіїв в основному за нібито погано закріплені мигалки. Також за вихід на проїжджу частину було оштрафовано кілька журналістів, які знімали те, що відбувається.

Разом з тим представник ФАР запевнив, що автомобілісти не мають наміру відмовлятися від проведення акції протесту.

...отримуємо машину з імітацією спецсигнала

У неділю, 18 квітня, активісти "Товариства синіх ведерець" провели в Москві акцію протесту. Вони закріпили на дахах своїх автомобілів іграшкові сині відра, схожі на проблискові маячки, і проїхали містом. Подібні акції водії планують проводити щомісяця.

Питання про правомірність застосування спецсигналів будь-ким, окрім представників спеціальних служб, було підняте після ДТП за участю машини віце-президента "Лукойлу" Анатолія Баркова. "Мерседес" Баркова зіткнувся на розділовій смузі з "Сітроеном", в якому знаходилися Віра Сидельникова та Ольга Александріна. Обидві жінки в результаті аварії загинули. Спочатку повідомлялося, що автомобіль Баркова був обладнаний спецсигналами і спецномерами, однак в "Лукойлі" ці повідомлення спростували.

Галас посилився після випадку з бізнесменом Андрієм Хартлі, який не поступився дорогою автомобілю радника президента Володимира Шевченка, який виїхав на смугу зустрічного руху. Хартлі зупинився прямо перед службовою машиною чиновника і відзняв його на відеокамеру, після чого виклав запис в інтернет.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.