Президент Янукович заслухав очільника МВС про права людини

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.04.2010 15:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9915

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов поінформував сьогодні Президента України про виконання вказівки Глави держави стосовно забезпечення дотримання прав людини в органах МВС.

Про це повідомила прес-служба.

Зокрема, йшлося про критику Президента практики скасування при міністерстві внутрішніх справ управління, яке відстежувало і моніторило дотримання прав людини. Президент наголосив на необхідності відновлення такого моніторингу.

Міністр внутрішніх справ на виконання вказівки Президента України ввів до складу колегії МВС відомого правозахисника Едуарда Багірова. На чолі з ним створюється при МВС громадська рада із захисту прав людини.

Такі ж ради, очолювані відомими правозахисниками, будуть створені в усіх обласних центрах і великих містах України і вони матимуть достатньо широкі функції з моніторингу прав людини. Про це сьогодні міністр внутрішніх справ поінформував Главу держави.

Президент України Віктор Янукович повідомив, що найближчим часом він має намір зустрітися з широким колом правозахисників і обговорити з ними питання про становище з правами людини в Україні.

«Ми повинні зробити все для захисту прав громадян, для дотримання демократичних принципів у нашій країні», - наголосив Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.