Генштаб РФ визнав козаків військовими формуваннями

Автор/джерело -  © Новий регіон



Дата публiкацiї - 20.04.2010 22:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9923

Козачі частини відправлять до «гарячих точок» і на кордони Росії.

За ініціативою Президента Дмітрія Медвєдева на Далекому Сході і Північному Кавказі починається формування козачих частин як повноцінних бойових одиниць російської армії. Глава Генштабу Ніколай Макаров направив у війська директиву про формування козачих військових частин.

Козаки нестимуть службу не тільки на в інтересах військового відомства, але й інших силових структур (наприклад ФСБ чи ГРУ - "Аратта"), а також для освоєння нових територій і зміцнення позицій російського населення в «гарячих регіонах» Північного Кавказу.

«Концепція державної політики РФ відносно російського козацтва» була затверджена Президентом Медвєдєвим ще в липні 2008 року. Проте реальна робота з козаками, як вважають в адміністрації Президента, гальмується. Зараз козаків мають намір задіяти для допомоги в реалізації планів російської держави на Північному Кавказі і Далекому Сході.

Козачі спільноти в недалекому майбутньому будуть чіткіше організовані в територіальному плані. Для цього упорядковується їхнє формування в структурах федеральних округів. Для Терського козачого війська це будуть межі Північно-Кавказського ФО. Для Амурського і Уссурійського військ, а також козачих спільнот Якутії, Камчатки, Сахаліну – територія ДФО.

Більш чіткою стане структура козачих формувань. Виділяється їхня державна складова. Тобто в Росії будуть сформовані так звані реєстрові війська. Віктор Ішаєв заявив, що адміністрація Президента розглядає реєстрове козаче військо «як мобілізаційний резерв Озброєних сил». Козаки, придатні до служби, стоятимуть на спеціальному військовому обліку у військкоматах. Козаки, які не потрапили під цю категорію, за його словами, увійдуть до громадських козачих організацій(?).

Завдання, які козаки вирішуватимуть в регіонах матимуть особливу специфіку. Повпред Александр Хлопонін, зустрічаючись в минулу суботу в Єсентуках з отаманом Терського козачого війська Васілієм Бондаревим, заявив, що хотів би, щоб в Дагестані, Інгушетії і інших республіках, де непроста ситуація, «козаки зміцнювалися там, на території, щоб у нас зміцнювалося російськомовне населення в цих республіках». У планах Генштабу – робити козаків дійсно служивими людьми з відповідним штатним розписом, єдиною формою одягу, званнями і тому подібне

Видана директива про формування і комплектування призовниками козачих військових частин. Призовники там служитимуть тільки з козачих округів, де вони були приписані у військкоматах. Вони носитимуть відповідну форму одягу, а після армії - мати спеціальні пільги для продовження військової або державної служби.

Від “Аратти”: нова директива Генштабу ЗС РФ є лише формальним актом, який легалізує взаємини між так званими громадськими організаціями козаків і державою, які напівлегально існували й раніше.

Саме найтіснішими зв'язками цих "громадських організацій" з ФСБ, ГРУ МО РФ та російським військовим командуванням, а не чим іншим, можна пояснити активну участь так званих формувань козаків-добровольців у локальних конфліктах у Придністров'ї тощо. Тобто саме там, де був присутній очевидний інтерес Кремля.

А активна участь російських козаків у конфліктиних інцидентах у АР Крим - лише підтверджує, що вони давно діють в інтересах спецслужб РФ і про те, хто саме стоїть за цими конфліктами.

До речі, те, чому саме російські козаки охороняють заходи та ієрархів російської православної церкви в Україні - також лише підтверджує певний мирський, а не духовний статус цієї організації.

Словом - все стає на свої місця. Питання тільки в тому, чи є в Україні спецслужби, які зобов'язані захищати українську державність та конституційний лад? Питання, як на сьогодні, риторичне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.