Україна для людей. Космічна КМДА заходилася рахувати, як глибоко залізти в кишені киян

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.04.2010 13:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9930

У київській мерії ведуть розрахунки рівня підвищення тарифів на комунальні послуги, щоб довести до економічно обґрунтованого рівня. Підвищити в півтора рази їх можуть вже до осені.

Про це повідомила газета "Сєгодня".

"Те, що тарифи економічно необґрунтовані, зрозуміло всім. Недавно про це заявив і міністр ЖКГ. Кияни в кращому становищі, ніж мешканці інших міст, де немає таких низьких розцінок на воду чи теплову енергію вже давно", - заявив начальник главку житлового господарства Володимир Стороженко.

За його словами, ціни мають намір підняти на все, в тому числі і на квартплату, але попередньо у всі будинках проведуть громадські слухання, де мешканці і повинні вирішити, від яких послуг ЖЕКу вони хочуть відмовитися, щоб плату зменшити.

Перший заступник мера Анатолій Голубченко підтверджує, що розрахунки ведуться.

"Я саме цим займаюся, але визначать нові тарифи не скоро, не раніше, ніж восени. Поки відбулася тільки перша нарада", - сказав Голубченко.

"Ми маємо намір повернути в дію старі тарифи, що були в Києві до вересня, тобто до підписання Меморандуму. Його дія закінчилося 15 квітня. Якщо ми цього не зробимо, місту припинять подавати газ. Зараз тариф покриває собівартість опалення на 51%, а той, що введемо, - вже на 62%", - сказав Голубченко.

Нагадаємо, раніше міністр з питань ЖКГ Олександр Попов заявив, що не відкидає перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.