Кабмін заборонив МРЕВ ДАІ вписувати у техпаспорт родичів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.04.2010 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9933

Згідно з Постановою Кабміну набули чинності нові правила надання іншим особам права на керування своїм транспортом. Тепер вписувати в техпаспорт прізвища родичів не можна.

Тепер вписувати в техпаспорт прізвища родичів не можна

Нові вимоги діють згідно з Постановою Кабміну, який вніс зміни до “Порядку реєстрації транспортних засобів”.

До недавнього часу в техпаспорти можна було вносити імена двох осіб. Раніше інструкція МВС дозволяла вписувати в техпаспорт прізвища когось із родичів: батьків, тестя, тещі, чоловіка, дружини, дітей, рідних братів і сестер, онуків, дідуся чи бабусі, усиновителів і усиновлених.

Відтепер власнику транспортного засобу для надання права на управління своїм особистим транспортом іншим фізичним особам, у тому числі і найближчим родичам, необхідно оформити на них тимчасовий реєстраційний талон або нотаріальну довіреність. Термін дії даних документів визначає господар ТЗ, вказуючи його в заяві, і дійсні вони тільки за наявності основного свідоцтва про реєстрацію (техпаспорта власника), повідомляє Autonews.UA.

Ця зміна пояснюється тим, що на підставі даних, які вписувалися в свідоцтво про реєстрацію, складно було отримати повноцінну інформацію про людину, якій надавалося право керування, а графа Особливі відмітки, куди вносилися подібні записи, головним чином орієнтована на службову інформацію: наявність кредиту на ТЗ, номер і серія митного свідоцтва або старого техпаспорта і т.д.

На сьогоднішній день оформити тимчасову реєстрацію талона коштує дешевше, ніж засвідчення у нотаріуса. У МРЕВ ДАІ - всього 66 гривень незалежно від терміну дії цього талону. А у нотаріуса - від 250 гривень (терміном до 3-х років) до 500 гривень (на 10 років). Таким чином, автомобілістам додалося підстав для відвідин Державтоінспекції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.