Військово-газовий пакт. У владних кабінетах вже готують “АО МММ” на українській трубі

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.04.2010 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9948

Урядовці Миколи Азарова і Владіміра Путіна плідно працюють над реанімацією ТОВ “Міжнародний консорціум з управління ГТС України”.

Хіт початку 90-х - Льоня Голубков, теж, до речі обіцяв зростання добробуту вже сьогодні

Глави Міненерго РФ і Мінпаленерго України доручили підкомітету Міжурядкомісії з економічної співпраці інтенсифікувати роботу консорціуму для модернізації ГТС України,

Про це повідомив журналістам міністр енергетики РФ Сергій Шматко.

«Два дні тому закінчила роботу підкомісія, і ми доручили інтенсифікувати роботу щодо консорціуму», - сказав Шматко.

Нагадаємо, раніше український уряд заявляв про готовність ініціювати створення газового консорціуму з Росією і ЄС для спільного управління газотранспортною системою.

Нагадаємо, 9 червня 2002 року Президенти Кучма й Путін виступили із заявою про стратегічне співробітництво в газовій сфері. Відповідно до досягнутих на вищому державному рівні домовленостей, між урядами було укладено договір про стратегічне партнерство й співробітництво в транспортуванні газу через територію України та розвитку газотранспортних магістралей. Зазначений міжурядовий договір, зокрема, передбачав утворення спільного україно-російського газотранспортного консорціуму з управління й розвитку газотранспортними магістралями на території України в співвідношенні 50/50.

7 жовтня 2002 року Прем’єр-міністром РФ Миколою Касьяновим та Прем’єр-міністром України Анатолієм Кінахом. Стаття 3 Угоди передбачала “створити, на взаємовигідних умовах, міжнародний консорціум у формі господарського товариства”.

30 жовтня 2002 року НАК “Нафтогаз України” та ВАТ “Газпром” підписали установчі документи “Міжнародного газотранспортного консорціуму” (МГТК), якому було надано організаційно-правової форми товариства з обмеженою відповідальністю зі статутним фондом $1 млн. (при тому, що за різними експертними оцінками на той час, які стали надбанням громадськості, вартість діючої ГТС України оцінювалася від $1,2 млрд. до $10 млрд.). Зазначену юридичну особу було зареєстровано в Україні, у січні 2003 року. Однак, на заваді передачі ГТС України у власність щойно створеного ТОВ став український парламент, який, попри численні факти шаленого тиску на народних депутатів, так і не ухвалив рішення про відчуження державного стратегічного майна із власності держави при невизначеності його подальшого статусу, а також відсутність будь-яких важелів і механізму вирішального слова української сторони щодо управління своєю ж стратегічною власністю.

Однак, формально ця юридична особа й досі існує в Україні. Останнім її керівником є Юрій Бойко, який нині керіує ПЕК в уряді Азарова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.