Прояв «регіонального» розуміння свободи слова?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.09.2006 11:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=995

Віднині одесити не знайдуть в своїх телеприймачах “5 каналу”, про це повідомляє його прес-служба. Хтось, напевно, вирішив, що він зайвий.

“5 канал” отримав лист від ТзОВ “Телерадіокомпанія Одеської національної юридичної академії “Академія” про одностороннє розірвання договірних відносин з “5 каналом” з 1 жовтня цього року, що означає зникнення “5 каналу” з ефіру м. Одеси. Лист підписаний директором компанії Станіславом Кісєльовим.

Як нам стало відомо, на цей момент, програми “5 каналу” в Одеському регіоні уже не транслюються.

Наразі, нам достеменно не відомо, якими офіційними міркуваннями керувалися в регіональній телекомпанії, яка належить Національній юридичній академії, але очевидно те, що сьогодні – 22 вересня, а не 1 жовтня. Відтак, якщо брати до уваги лист пана Кисельова, договірні зобов’язання керованої ним юридичної особи перед іншою – ще не розірвані навіть у “односторонньому порядку”. То ж чим, в такому випадку, можна пояснити припинення ретрансляції телевізійного сигналу на місто Одесу?

Невже, як у 2004 році у розподільний електрощит, до якого підключено передавача “5 каналу” сталася вибіркова навала щурів, при якій фідери живлення інших передавачів не постраждали? Чи знов ексклюзивно, до передавача цього каналу, було застосовано “чарівний цвях” від невстановлених осіб, які за допомогою х-факторів нізвідки з’явилися і в нікуди зникли, пошкодивши виключно одного передавача? Бо ж в інших випадках може йтися лише про зухвале порушення договірних зобов’язань.

При чому, ненав’язливо виникає асоціація із особистістю багаторічного то діючого, то почесного ректора зазначеної академії, нинішнього нардепа від партії “Регіонів” Сергія Ківалова. Особа, якого, без перебільшення, стала, після виборів 2004 року, легендарно відомою в народі, іноді, навіть, наближаючись за рейтингом, до найпопулярнішого персонажу анекдотів – Василя Івановича.

Хоча, можливо, Сергій Васильович, до цієї події зовсім не причетний. А може тільки формально. Бо ж він – народний депутат, який не покладаючи рук трудиться на кам’янистій ниві законотворчості у Києві. І зовсім, чи майже зовсім(час покаже), не має жодного відношення до зазначеного листа і телекомпанії. Але, між тим, погодьтеся, почерк виконавця – до болю знайомий. Можна сказати – типовий, для аналогічних заходів “політичної боротьби ”періоду “розвиненого кучмізму” та легендарних “темників”, й веселих, пародійних витівок “масок-шоу”, у виконанні учасників самодіяльності з правоохоронних органів.

Невже все це повертається? А даремною. Бо в тій самій Одесі люди кажуть: “Учорашня хохма, сьогодні – не хохма”. Недолуга спроба цензури? Але щоб там не було – ми будемо уважно спостерігати, інформувати, а люди – робити висновки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.