Можливо, це назовуть реформою? ГПУ на порозі кадрових перетасовок

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 22.04.2010 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9950

Генпрокурору Олександру Медведьку, чиї повноваження закінчуються восени, уже готують заміну.

Як пише газета "Сєгодня", у кулуарах обговорюється призначення першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки (вихідця з Донецька) для наступного висування на місце Медведька.

Нинішній перший заступник генпрокурора Сергій Винокуров, можливо, посяде крісло ректора Нацакадемії прокуратури замість Григорія Середи, якому пророкують місце заступника генерального прокурора.

Для ще одного заступника Медведька Рената Кузьміна, який свого часу був куратором найбільш резонансних справ, а тепер відповідає за дуже вузьке коло питань, за чутками, підшуковують посаду прокурора однієї з великих областей.

Начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко про ці й інші ймовірні кадрові рішення говорить обережно, не спростовуючи і не підтверджуючи їх.

"Ротація буде, але обійдеться без хірургічного втручання і рубання з плеча", - сказав він.

"Як уже не раз заявляв Олександр Медведько, він не прихильник різких рухів у вирішенні кадрових питань, і схильний уливати свіжу кров поступово, після усебічного вивчення й аналізу кожної кандидатури. А нездоровий ажіотаж навколо цієї теми розпалює, в основному, преса", - зазначив Бойченко.

На запитання про службове розслідування щодо перевірки діяльності колишнього заступника генпрокурора Олександра Шинальського на посаді голови Асоціації прокурорів України (його звинувачували у вимаганні грошей), Бойченко сказав, що ця перевірка "виявила окремі недоліки, однак не встановила основ для порушення кримінальної справи".

Він також заявив, що йому нічого не відомо про лист до Медведька групи прокурорських працівників, близької до Кузьміна, яка звинуватила генпрокурора в потуранні корупції.

Видання також зазначає, що на 29 квітня призначена розширена колегія ГПУ, де, крім результатів перевірки діяльності колишнього уряду Юлії Тимошенко, буде розглянута і робота з кадрами.

Видання не виключає, що йтиметься на ній і "про більш високих чинів, ніж, наприклад, помічник прокурора Олесь Бугрій, який обвинувачується в убивстві прокурора Таращанського району Сергія Мрука".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.