Опозиція вимагає текст військово-газового пакту Януковича-Медвєдєва

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.04.2010 13:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9951

Опозиційні сили вимагатимуть від Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка надати тексти угод, підписаних 21 квітня в Харкові керівництвом України і Росії.

Про це заявив віце-спікер парламенту Микола Томенко.

"Спробуємо подивиться на документи, бо за останньою інформацією, очевидно, там за флотом ще є ГТС. Тобто йдеться про створення консорціуму ГТС. Можливо, ще якісь там моменти існують", - заявив Томенко.

Народний депутат також наголосив, що ознайомлення з документами необхідно для того, щоб громадяни України "зрозуміли, в чому сенс цього документу".

"Зараз я підпишу це звернення до МЗС і голови комітетів підпишуть", - додав він.

Між тим, фракція БЮТ у Верховній Раді України проводить збір депутатських підписів, необхідних для скликання позачергового засідання парламенту для оцінки дій Президента Віктора Януковича з підписання з Російською Федерацією угоди про подовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років з можливістю його пролонгації ще на п’ять років.

Як відомо, про таку ініціативу вчора заявила лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко. "Своїми діями Янукович тільки підтверджує, що така людина не має ні морального, ні політичного права перебувати на цій посаді. І в мене є переконання, що якщо зараз суспільство і політичні сили будуть єдині у своєму усвідомленні, що Україну прийшов час захищати, що такі рішення, які підписані Януковичем, одночасно є початком його кінця як політика, думаю, і Президента також", - підкреслила Тимошенко.

Лідер опозиції також закликала суспільство підтримати дії опозиції щодо засудження політики нової влади України.

"Я закликаю всіх громадян о 10-й годині у суботу приїхати до Верховної Ради для того, щоб підтримати ті політичні сили у парламенті, які зроблять все для того, щоб не допустити такого грубого порушення Конституції і національних інтересів паном Януковичем", - сказала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.