Депутати подолали вето Президента на закон про тарифи

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.09.2006 13:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=996

Верховна Рада подолала вето Президента Віктора Ющенка на закон, яким Рада ввела мораторій на збільшення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, спожиті природний газ, електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі).

За прийняття законопроекту №0823 проголосували 340 депутатів при необхідних 300.

При розгляді законопроекту профільний комітет Ради і Кабінет міністрів пропонували погодитися з вето Президента і відхилити закон. За це рішення проголосували 30 депутатів при необхідних 225.

Як повідомлялось, Рада встановила, щоб до встановлення розміру мінімальної заробітної плати і пенсій на рівні прожиткового мінімуму і до погашення заборгованостей по виплаті заробітної плати і стипендій накласти мораторій на збільшення цін на житлово-комунальні послуги, вжиті в побуті природний газ, електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі).

Відповідно до закону, житлово-комунальні послуги і спожиті в побуті природний газ і електроенергія і послуги громадського транспорту (крім таксі) оплачуються населенням за цінами і тарифами, встановленими Кабінетом міністрів і місцевими органами виконавчої влади, Національною комісією з питань регулювання електроенергетики відповідно до їх повноважень, за станом на 1 січня 2006 року.

Ющенко ветував цей закон у лютому й у березні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.