Генсек НАТО заявив, що російська база у Криму не завадить Україні вступити до Альянсу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.04.2010 21:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9960

Сьогодні, 22 квітня, генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен заявив, що продовження термінів перебування російського Чорноморського флоту в Криму не завадить Україні у майбутньому стати членом Альянсу.

Як повідомляє Reuters, Расмуссен назвав підписану напередодні президентами Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим угоду двосторонньою.

"Це двостороння угода, і вона не вплине на наші відносини як з Росією, так і з Україною", - сказав генсек на прес-конференції під час неофіційної зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Талліні.

Нагадаємо, вчора українсько-російські домовленості також прокоментував офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай. Він сказав, що "це двостороння справа Росії і України, які є партнерами НАТО".

Як відомо, вчора у Харкові Віктор Янукович і Дмітрій Медвєдєв підписали угоду про продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ у Криму після 2017 року, якою передбачено базування російської військової бази у Севастополі до 2042 року.

Домовленість має бути ратифікована парламентами обох країн. За словами прес-секретаря глави російської держави Наталії Тімакової, розгляд цього питання в Держдумі і Верховній Раді відбудеться одночасно - 27 квітня. Про це домовилися Дмітрій Медвєдєв і Віктор Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.