Опозиція зібрала підписи для позачергової сесії парламенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.04.2010 23:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9961

Опозиція надала спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину 153 підписи народних депутатів України з вимогою проведення позачергового засідання парламенту.

Про це повідомив Перший заступник Голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

За його словами, фракція БЮТ направила листа до Голови Верховної Ради Володимира Литвина з вимогою провести позачергове пленарне засідання парламенту у суботу, 24 квітня.

Кожем’якін зазначив, що на позачерговому засіданні планується розглянути два питання: проект Постанови Верховної Ради України «Про неприйнятність Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України» та проект Постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливого складу злочину в діяннях Президента України Януковича В.Ф. та посадових осіб Кабінету Міністрів України при укладанні та підписанні Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України».

Між тим, Голова ВР Володимир Литвин документів опозиції типу не помітив.

«До Верховної Ради не надійшли необхідні документи щодо проведення в суботу, 24 квітня, позачергового засідання парламенту». - заявив він журналістам під час брифінгу. За його словами, до цього часу відповідні списки не зібрані.

При цьому Литвин підкреслив, що він не відмовляється провести позачергове засідання - не надані необхідні документи, а тому відсутні підстави для його проведення.

Окрім цього, зауважив Литвин, деякі політичні сили «хочуть влаштувати мітинг в парламенті замість того, щоб спокійно обговорити питання щодо підписання угоди про продовження терміну перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України».

Керівник парламенту також повідомив, що представники фракції Партії регіонів також зверталися до нього з ініціативою провести сьогодні або в п`ятницю позачергове засідання парламенту, аби розглянути питання про ратифікацію угоди щодо Чорноморського флоту, а також щодо остаточного ухвалення Програми соціально-економічного розвитку та щодо прийняття Державного бюджету на 2010 рік.

Литвин повідомив, що відмовив у проведенні такого засідання через відсутність відповідних документів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.