Нардеп Шкіль прояснив інтригу навколо підписів про скликання сесії парламенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.04.2010 23:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9962

Народний депутат України Андрій Шкіль (фракція БЮТ) заявляє, що сьогодні зібрано необхідну кількість підписів для скликання позачергового засідання Верховної Ради України 24 квітня.

"Збір підписів почався о 12-й годині, до цього моменту всі підписи зібрані – їх 153, оформлено належним чином, що не є так просто, і передано Голові Верховної Ради Литвину", - сказав Шкіль.

Водночас, за його словами, спікер парламенту у приватному форматі заявляв, що не підтримуватиме проведення позачергового засідання 24 квітня. "Зараз знову з'явилася інформація, що Голова Верховної Ради буде ставити першим питання на позачерговому засіданні створення ТСК щодо розслідувань причин укладання угод між Росією та Україною і період прем’єрства Юлії Тимошенко щодо ціни на газ і розмірі 450 доларів за тисячу кубометрів. Тобто знову буде спроба перекласти вину на Юлію Тимошенко за те, що зараз Янукович здав Україну", - повідомив народний депутат.

Як відомо, про ініціативу скликання позачергового засідання парламенту для оцінки дій Президента Віктора Януковича з підписання з Російською Федерацією угоди про подовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років з можливістю його пролонгації ще на п’ять років напередодні заявила лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко.

"Своїми діями Янукович тільки підтверджує, що така людина не має ні морального, ні політичного права перебувати на цій посаді. І в мене є переконання, що якщо зараз суспільство і політичні сили будуть єдині у своєму усвідомленні, що Україну прийшов час захищати, що такі рішення, які підписані Януковичем, одночасно є початком його кінця як політика, думаю, і Президента також", - підкреслила Юлія Тимошенко.

Лідер опозиції також закликала суспільство підтримати дії опозиції щодо засудження політики нової влади України. "Я закликаю всіх громадян о 10-й годині у суботу приїхати до Верховної Ради для того, щоб підтримати ті політичні сили у парламенті, які зроблять все для того, щоб не допустити такого грубого порушення Конституції і національних інтересів паном Януковичем", - сказала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.