Олег Тягнибок пропонує БЮТ та НУ-НС зірвати ратифікацію угоди щодо ЧФ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.04.2010 02:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9971

Лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок звернувся до керманичів БЮТу та НУНСу з відкритим листом, у якому пропонує як зірвати ратифікацію угоди щодо продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні.

Єдиний надійний спосіб – не допустити народних депутатів своїх фракцій на пленарне засідання, на якому мають ратифікувати цей злочинний пакт, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Відкритий лист з такою вимогою ВО "Свобода" надсилає Вікторові Ющенку, Юлії Тимошенко та головам фракцій БЮТ і НУНС у Верховній раді – Іванові Кириленку та Миколі Мартиненку.

Свій лист Олег Тягнибок коментує так: "Фракції, які готові здійснити державну зраду і позбавити Україну національного суверенітету, нараховують усього лише 222 народних депутата України. Саме стільки депутатів у фракціях Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина. Поки злочинна угода щодо продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні, яку підписав Янукович у Харкові, не ратифікована – це "фількіна грамота". Зрозуміло, що вона ніколи не буде втіленою, якщо депутати, які пройшли за списками БЮТу та НУНСу не підтримають це злочинне рішення.

Сьогодні саме на Юлії Тимошенко та Вікторові Ющенку лежить особиста відповідальність за те, чи буде зруйнована Незалежність України тими, кого вони власноруч провели у парламент. Як бачимо, зазначені політики вже допустили до того, що частина представників їхніх фракцій "тушками" перекочували у промосковську більшість. Тому немає жодної певності, що під час голосування у вівторок, коли частина депутатів БЮТу та НУНСу блокуватимуть трибуну, інша частина депутатів цих же фракцій легалізують харківську угоду про Чорноморський флот. Щоб такий сценарій не став гіркою дійсністю, а перед українцями в черговий раз не розіграли оперетку під назвою "Як ми боролися за Україну, але нас зрадили", Юлія Тимошенко та керівники НУНСу, в першу чергу Віктор Ющенко, зобов’язані забезпечити бойкотування всіх засідань Верховної Ради, на які виноситиметься питання щодо ратифікації угод по Чорноморському флоту. Потрібно не допустити жодного депутата, який обирався за списками цих політичних сил у 2007 році, у зал засідань Верховної Ради під час розгляду цього питання. Очевидно, тепер це єдиний надійний спосіб.

Лідерам БЮТу та НУНСу треба зробити прості, насправді, речі: кожна фракція – БЮТ і НУНС – повинна ухвалити рішення про бойкот пленарних засідань, на які виноситиметься питання ратифікації угоди про продовження перебування Чорноморському флоту РФ в Україні, та виконати ці рішення фракцій. Якщо буде потрібно, фізично не допустити депутатів своїх фракцій у зал пленарних засідань Верховної Ради. Це значно легше, ніж блокувати трибуну. По-перше, практика показує, що Партія регіонів "розблоковує" трибуну швидко і легко. Та й голова Верховної Ради має практичний досвід "голосування руками". По-друге, вплинути на депутатів своїх фракцій набагато легше. Тим більше, що знайдеться небагато тих, хто перед телекамерами відчайдушно прориватиметься до зали пленарних засідань, аби вчинити державну зраду.

Якщо ратифікація пакту Мєдвєдєва-Януковича таки відбудеться, лідери БЮТу та НУНСу також повинні нести особисту відповідальність за цю зраду, бо власноруч провели в парламент зрадників. У випадку, якщо очільники БЮТу та НУНСУ не здатні вплинути на депутатів своїх фракцій, коли стоїть питання про втрату українського суверенітету, вони мають зобов’язати решту депутатів, які не причетні до державної зради, припинити участь в антидержавній діяльності Верховної Ради. Тобто скласти мандати і примусити провести позачергові вибори. Бо навіщо нації такий парламент з такою "опозицією", яка нездатна зупинити ні свавілля узурпаторів, ні державну зраду?"

Довідка. З ініціативи ВО "Свобода" 22 квітня 2010 року Тернопільська обласна рада, а 23 квітня Львівська міська та обласна ради ухвалили звернення до Конституційного Суду України, Генеральної прокуратури України, Верховної Ради України з вимогою ініціювати усунення В.Януковича з поста Президента України в порядку імпічменту за вчинення державної зради у відповідності зі ст. 111 Конституції України. Депутати зазначених рад закликали усіх громадян України, громадські та політичні організації рішуче стати на захист України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.