Військово-газовий пакт. Жиріновський пропонує Азарову піти далі - віддати в аренду Крим

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.04.2010 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9984

Віце-спікер Держдуми РФ, глава ЛДПР Володимир Жириновський запропонував Україні здати в оренду Росії півострів Крим.

Про це повідомляє росіське видання "Наш вєк".

У відповідь офіційний Київ міг би отримати знижку на газ.

"Україні є чим розрахуватися з нами. Вони могли б здати в оренду Крим для відпочинку наших громадян. Вартість відпочинку йшла б на компенсацію втрат від більш низьких цін на газ", - зазначив Жириновський, коментуючи підписані угоди між Росією та Україною.

За його словами, Росія продовжує утримувати своїх найближчих сусідів.

"Це важлива домовленість, оскільки для російської сторони знімається гострота питання про перебування флоту в Севастополі практично до 2042 року. Для України знімається гострота питання ціни на газ, бо сьогодні Україна просто не може купувати газ за такою ціною, хоча її і занижено. Наприклад, Британія, та й будь-яка європейська країна, купує газ у декілька разів дорожче. Якщо розглядати стратегічно, то, звичайно, Росія продовжує утримувати всіх наших сусідів", - заявив він.

Причину цього він бачить у неправильній національній політиці, яку почали ще комуністи. "З такою національною політикою тепер за наш флот у нашому Севастополі ми платимо в рік 100 мільйонів доларів. І ще втрачаємо на низьких цінах на газ", - додав лідер ЛДПР.

Тим не менше, за його словами досягнення домовленостей краще, ніж ті відносини, які склалися між країнами при Вікторі Ющенку. У майбутньому Росії необхідно домагатися задоволення своїх інтересів.

Як повідомлялося раніше, 21 квітня Президенти України і Росії в ході зустрічі у Харкові домовилися про зниження ціни на імпортний газ на 30% від вартості, яка щоквартально розраховується за формулою, закріпленою в контракті на постачання газу між російським Газпромом і НАК Нафтогаз України.

Тоді ж Янукович і Медвєдєв підписали угоду про продовження перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі до 2042 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.