Зала пленарних засідань парламенту заблокована регіоналами

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.04.2010 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9987

Народний депутат, член фракції Блоку «Наша Україна - Народна Самооборона», голова комітету Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко звинувачує голову парламенту Володимира Литвина у зриві погоджувальної ради.

Про це він сказав на брифінгу.

«Я вважаю, що голова Верховної Ради спровокував зрив засідання. Він повинен був почати з іншого: з того, що Верховна Рада захоплена і не може працювати», - сказав він.

За його словами, зал пленарних засідань уже дві доби заблокований.

«Це означає, що Литвин в долі, і він брав участь в цьому захопленні», - сказав він.

Гриценко закликав спікера забезпечити умови для ефективної роботи парламенту.

Окрім цього, Гриценко вкотре виступив проти розгляду парламентом ратифікації угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Росії.

Під час погоджувальної ради в приміщенні, де журналісти мають можливість стежити за ходом погоджувальної ради, яка проходить в сусідній кімнаті, раптово вимкнулася трансляція ходу погоджувальної ради, і журналісти не мали можливості чути і бачити те, що відбувається в приміщенні погоджувальної ради.

До припинення трансляції в кімнаті погоджувальної ради депутати опозиції та коаліції почали суперечку про ратифікацію угоди.

До припинення трансляції депутати обурювалися, голосно критикуючи один одного.

Спікер Володимир Литвин стверджує, що не знав про те, що представники Партії регіонів заблокували у суботу, 24 квітня, трибуну Верховної Ради.

Про це Литвин запевнив журналістів після погоджувальної ради.

За словами Литвина, він дізнався про те, що трибуна заблокована тільки в неділю, а депутати від ПР змогли потрапити в сесійну залу завдяки жінкам, які займалися хімчисткою зали засідання.

«Я повинен вам сказати, що я дізнався в неділю, що там хтось є. Річ у тому, що у п’ятницю або у четвер, згідно з угодою між Радою і ДУС і відповідними структурами, проходив процес хімічного чищення в сесійній залі. Якраз таке роблять саме на вихідних», - сказав Литвин.

«Потім з’ясувалося, що група депутатів цих жінок від туди «попросили». Отже, я повинен був наглядати в замочну щілину (від ред. - за жінками)?», - розповів Литвин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.