Через 10 років стрункі жінки “вимруть”?

Автор/джерело -  © “Освітній портал”



Дата публiкацiї - 26.04.2010 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9990

Вчені стурбовані: якщо вже зараз дівчатка і жінки не почнуть збалансовано харчуватися і займатися спортом, то знайти струнку жінку через 10 років буде дуже складно.

За висновками дослідників, до 2020 року 8 жінок з 10 страждатимуть на ожиріння. Такий невтішний прогноз зробили фахівці Оксфорда (Велика Британія).

Причина цього явища очевидна вже зараз: більшість сучасних дітей і підлітків мають зайву вагу.

Також збільшиться число випадків серцевих нападів і діабету. Ці хвороби будуть викликані саме зайвими кілограмами більшості представниць слабкої статі.

Запобігти цьому явищу можна досить легко. Досить щоденно робити короткочасні пробіжки і трохи скоректувати свій раціон (їсти меншими порціями, замінити білий рис коричневим, вживати більше овочів і фруктів). Проте дієтологи не упевнені, що всі жінки прислухаються до їх порад.

Варто відзначити, що останнім часом про "епідемію ожиріння" все частіше говорять не лише в Америці. За прогнозами, в 2010 році частина дітей від 5 до 18 років з надлишковою вагою в країнах Європейського Союзу складе близько 38%, в Китаї - приблизно 20%, а в Північній і Південній Америці від ожиріння страждатиме кожна друга дитина.

Крім того, очікується, що кількість товстих дітей помітно зросте також на Близькому Сході і в Південно-Східній Азії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.