Партії Тимошенко і Ющенка анонсували багатотисячні мітинги

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.04.2010 01:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9992

До Київської міськдержадміністрації надійшли заявки на проведення 27 квітня масових акцій біля будівлі Верховної Ради.

Відповідні заявки подали чотири політичні партії та дві ініціативні групи громадян, повідомляє УНІАН з посиланням на головне управління з питань внутрішньої політики КМДА.

Безстрокові акції біля будівлі парламенту проводять, починаючи з 24 квітня, "Союз молоді регіонів України" (молодіжне крило Партії регіонів) та Київська міська організація ВО "Батьківщина".

При цьому "Союз молоді регіонів" має намір залучити до участі в акції 5 тисяч осіб, а "Батьківщина" до участі в акції протесту "проти реалізації антиконституційних рішень президента Януковича" планує залучити до 20 тис. осіб.

Крім того, 27 квітня біля Верховної Ради партія "Наша Україна" планує провести мирні збори громадян з 8.00 до 14.00 за участі 5 тис. осіб.

Також у вівторок з 9:30 до 12:00 біля будівлі парламенту Українська народна партія має намір провести акцію "щодо захисту державних інтересів України". Залучити до заходу передбачається 1 тис. осіб.

Крім того, близько 100 осіб ініціативної групи громадян подали заявку в КМДА на проведення молитовного стояння біля Верховної Ради. Тема акції не вказана.
Подібні стояння передбачено провести протягом трьох днів - з 27 по 30 квітня - з 8:30 до 18:00 також біля будівель Кабінету міністрів, адміністрації президента, Верховного суду, Вищого адміністративного суду, Київського апеляційного адмінсуду, Міносвіти, Мінюсту Мінздоров'я та Державної податкової адміністрації.

Також у вівторок 9:00 до 15:00 пікетуватиме парламент інша ініціативна група громадян у складі 800 осіб. У заявці вказано, що їхня акція протесту "проти підвищення цін на питну воду".

О 10.00 біля ВР розпочнеться пленарне засідання позачергової виїзної сесії Львівської обласної ради, яка таким чином вирішила звернутися до народних депутатів із проханням не ратифікувати угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Криму.

Як відомо, на вівторок заплановано розгляд у ВР питання про ратифікацію угоди між Україною і РФ з питань перебування Чорноморського флоту на території України, якою передбачене базування російської військової бази в Севастополі до 2042 року.

Опозиційні політичні сили заявили про намір не допустити ратифікації цього документа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.