Як Президент Ющенко побував у Василькові. Або дуля Президенту від місцевого князька

Автор/джерело -  © Сергій Дмитриченко, Аратта-Україна 



Дата публiкацiї - 3.04.2008 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1004

Нещодавно українці із захопленням спостерігали, як Головнокомандувач опікується справами військовими, перебуваючи із робочим візитом у Київській області. Ми ж розповімо те, що залишилося за кадром хроніки.

28 березня усі українці мали нагоду спостерігати, як Президент Віктор Ющенко вправно політав на військовому винищувачі, тим самим підтвердивши, що за станом здоров’я він не гірший за спортсмена-дзюдоїста Путіна.

Проте, відвідини Президентом Ющенком м.Василькова відзначилося не тільки цією знаменною подією. Під час від’їзду гаранта у столицю стався скандал, який, на жаль, залишився поза увагою журналістів які його супроводжували.

Коли Ющенко виїхав із військової частини, його увагу несподівано привернула купка громадян, які стояли біля дороги під гаслом: «Пане Президент! Васильків вимагає антикорупційний аудит!». І Президент Ющенко не тільки прочитав звернення, а, зупинивши кортеж, вийшов поспілкуватися із громадянами.

Васильківці коротко поінформували Главу держави про «подвиги» князька місцевого пошибу, тобто міського голови Сергія Іващенка. До речі, завдяки закону, ухваленому нашими доблесними нардепами, війна мера проти народу триває вже третій рік поспіль. І вельми продуктивно для удєльного князька, який примудрився прихватизувати не один десяток гектарів земель місцевої громади. А вже після візиту гаранта – терміново заходився прихватизовувати васильківську воду.

 

Але продовжимо нашу розповідь, про візит гаранта. Президент Ющенко вислухавши виборців, напевно, вразився їхнім повідомленням про те, що у Василькові вже продано навіть приміщення мерії і припущенням городян про те, що наступний мер і місцева рада будуть засідати просто неба, при чому, на клаптику міської землі, яку не встигне приватизувати новоявлений хазяїн.

Для ілюстрації наведемо лише останню оборудку Іващенка, коли рішенням вузького кола прикуплених депутатів місцевої Ради він височайше подарував «своїм» земельки приблизно на $9 млн. Зрозуміло, безкоштовно. І сталося це 7 жовтня минулого року.

Отже, послухавши оті історії громади, Президент Ющенко зажадав особисто втрутитися у означені події і наказав наступного дня прийняти у Секретаріаті представників васильківців, депутатів міськради від НУ Олександра Бабарика та Станіслава Гордієнка від ПНЕРУ, яких прийняла заступник керівника президентської канцелярії Марина Ставнійчук.

За підсумками цієї співбесіди, вражена Ставнійчук призначила на 1 квітня нараду за участю силовиків, на якій були уважно вивчені відомі «подвиги» пана Іващенка.

Втім, васильківці налаштовані не дуже оптимістично – бо у Іващенка, як подейкують є «волохата лапа» у особі «любої друзі» Віри Іванівни (прославилася у народі діамантовими капцями). Бо київська губернаторка відрізняється від гаранта хоча б тим, що в курсі походеньок по громадським кишеням васильківського керівництва. Проте, гаранту, очевидно, – не доповідала. Та й на звернення місцевої громади реагує, м’яко кажучи мляво, якщо не сказати – ніяк. Тільки обіцяє розібратися. Із минулого вересня, коли отримала офіційного листа від місцевих депутатів.

 

Принагідно зазначимо, що у тому ж-таки вересні пані губернаторка була свідком акту яйцомєтанія у васильківського мера від вдячних виборців, яке сталося на свято міста у її фізизній присутності. Мабуть пані Ульянченко зрозула це, як прояв демократії і невід'ємного права людини, а не тривожний сигнал, що у місті не усе гаразд.

Оскільки у міськраді є депутатські представництва і від БЮТ, і від Народної Самооброни, і від Нашої України, тобто правлячої коаліції, можемо припустити, що означений Іващенко усі свої «справи» робив не у вакуумі. А чи знають лідери цих політичних сил, що робиться у якихось 30 кілометрах від вулиці Грушевського – оце ще питання. І питання не тільки для васильківців, а й для решти виборців, яким політичні лідери так гарно розповідають про те, як вони відчайдушно б’ються із корупцією. Глобально.

А щоб наші політики не втратили відчуття реальності ми й надалі будемо відслідковувати боротьбу громадян України у Василькові за свої права. І регулярно інформувати про це решту виборців. Бо справжня боротьба із корупцією відрізняється від демагогії тим, що будь-яка глобальна дія влади одразу ж має відчуватися на містечковому рівні. Типового міста Василькова, яких в Україні десятки тисяч.

І на останок окремо зазначимо, що сам «герой»-мер із представниками редакції зустрітися не побажали. Зайняті вони, бачте, а чим – здогадайтеся самі.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.