Кияни, будьте обережні! На київських шляхах працює банда рекетирів від Черновецького!

Автор/джерело -  © Валерій Колосюк, “Аратта-Україна”  



Дата публiкацiї - 2.06.2008 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1027

В перший день літа став свідком роботи організованої злочинної групи «паркувальників» від «Київпарксервісу». Місце дії: вул.Ізюмська, що поблизу Деміївського ринку. Почалося «відбивання бабок», витрачених на космічну гречку.

Передні колеса авто блокуються спеціальними блокувальними пристроями – «крабами».

Проїжджаючи повз Деміївський ринок став свідком мальовничого дійства – у напрямку від вул.Кіровоградської до Деміївського ринку, на ділянці проїжджої частини, що означена дорожніми знаками «Платне паркування», стояли кілька автівок, передні колеса яких були заблоковані спеціальними блокувальними пристроями – «крабами».

Із розмови з власниками цих автомобілів стало відомо, що про можливе заблокування їх ніхто не попереджав, паркувальники, які завжди вештаються в радіусі 100 метрів від ринку, до них теж не підходили. Дорожній знак паркування теж дозволяє, тому для них було неприємним сюрпризом наявність блокіратора після повернення до свого авто.

«Вартість питання» розблокування, озвучена «паркувальниками», що більше походили на рекетирів початку 90-х, становила 100 гривень. І за їхніми словами, подібне розпорядження видане Київською міською держадміністрацією.

 

«Вартість питання» розблокування - 100 гривень.

Такий перебіг подій, звісно не влаштовував автовласників, через що був викликаний наряд міліції. Співробітники спецпідрозділу «Беркут», з честю виконали свої обов`язки із захисту громадян від зазіхання на їхнє майно. Був складений відповідний акт, записані всі дані «паркувальників», яких було змушено звільнити автомобілі.

Щоправда, працівники міліції попередили, що поки що не отримували ніяких вказівок, відносно «розпорядження» київської влади, на яке посилалися «паркувальники», тому діяли в інтересах киян, бо існує вірогідність, що незабаром вони змушені будуть захищати саме «паркувальників» - «Ви ж бачите, що в країні діється, якщо Луценка вже допитують слідчі»…

 

Запам’ятайте цей автомобіль – на ньому працюють «паркувальники»


 

На допомогу власникам заблокованих авто прийшов спецпідрозділ «Беркут»


 

Про всяк випадок нагадаємо всім громадянам, що умисне позбавлення права вільно розпоряджатися своїм майно без відповідного рішення суду – пряме порушення Основного закону – Конституції України.

Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.

Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.

Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом.

Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об'єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону.

Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

Примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості. Примусове відчуження таких об'єктів з наступним повним відшкодуванням їх вартості допускається лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану.

Конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

Використання власності не може завдавати шкоди правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.


А для співробітників міліції можна нагадати інші статті з Основного Закону:

Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.


Ще одна порада яка біла спільно «напрацьована» в результаті інциденту: возити з собою пилку-«болгарку» на акумуляторі – щоб зрізати кріплення «крабів». Бо всі деталі вашого автомобіля є вашою власністю і ви маєте повне право позбавлятися сторонніх предметів всіма доступними способами.

Як варіант – можна спробувати спустити шину, зняти «краба» і потім знову нкачати колесо. Блокіратор можете закинути до багажника – в господарстві може стати в нагоді :)

І на завершення прохання: якщо побачити подібні дії бандитів «від влади», - спиніться і станьте на допомогу вашому колезі, - порадою, моральною підтримкою, активними діями, - будь-яким іншим законним способом. Пам`ятайте, що влада у Україні поки що належить народу, а не якому-небудь Черновецькому чи його замісниці Кільчицкій.

 

Іде процес звільнення автомашин


 


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.