Президент Ющенко звернувся до місцевого самоврядування

Автор/джерело -  © Аратта-Україна 



Дата публiкацiї - 11.09.2008 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1070

Президент Віктор Ющенко звернувся до голів та депутатів місцевого самоврядування із приводу кризи у парламенті.

Ми надаємо його текст баз змін та коментарів:

Шановні колеги!

Звертаюся до вас як до державних діячів, які найближче знають потреби та очікування громадян України. Ви - обрані народом і як ніхто інший обізнані із ситуацією на місцях, в кожному нашому регіоні. Мені також добре відомо, що ви як ніхто інший відчуваєте глибоку стурбованість ситуацією у Верховній Раді.

У парламенті відбулися події, які створили серйозну загрозу для демократичного вибору України. Призупинено діяльність коаліції демократичних сил, що криє в собі небезпеку перегляду всіх національних пріоритетів. Нова парламентська більшість прийняла рішення, які ведуть до зміни форми правління в нашій країні всупереч Конституції України і, серед іншого, принципам демократичного урядування, у тому числі урядування місцевого.

Характерна особливість - нова більшість розпочала свою роботу з рішень, які стосуються владних повноважень. Реальні потреби людей знову залишилися на задньому плані. Це - очевидно, бо третій рік поспіль парламентарії воюють виключно за владу.

Головною причиною чергової політичної нестабільності є безмежні приватні амбіції - амбіції навіть не політичних сил, а окремих політиків. Ці амбіції вміло використовуються у далеко не українських інтересах.

Проблема полягає не в політичних союзах. Проблема - в рішеннях.

У боротьбі за владу і повноваження відомі політичні діячі пішли на змову, яка може призвести до далекосяжних негативних наслідків - до ревізії процесів національного відродження України, підміни економічних реформ соціальним популізмом і проїданням бюджету країни, до підриву європейського зовнішньополітичного курсу нашої держави.

Це - антидержавні, антиукраїнські і антинародні наміри.

Перед нами - небезпечний виклик. Однак ситуація не є безнадійною.

З усією відповідальністю за збереження державного курсу України закликаю вас і у вашій особі всі державницькі сили до згуртування всупереч будь-яким новоспілим і, впевнений, недовговічним союзам у Верховній Раді.

Прошу не піддаватися на жодні провокації.

Закликаю ради, в яких працює демократична більшість, не допустити її розвалу і продемонструвати, що приватно вмотивовані вчинки окремих лідерів можуть бути виправлені консолідованою волею всіх державно-мислячих політиків і громадян України.

Я переконаний, що наша тверда державна позиція протверезить людей, які захопилися черговими виборчими розрахунками, і стане основою для нормалізації політичного життя в країні й реальної роботи справжньої національної і демократичної коаліції.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.