Ось і минув найпохмуріший день в історії, 19 січня 2009 року

Автор/джерело -  © point.ru 



Дата публiкацiї - 20.01.2009 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1211

Якщо ви вчора встали не з тієї ноги, не засмучуйтесь, - ви не самотні. Експерти стверджують, що минулий день, - понеділок 19 січня, - стане найбільш депресивним днем в історії людства.

А ви сьогодні посміхнулись? :-)

Холодна зимова погода, сполотнілі через вихід на роботу спогади про свята і відпочинок, порушені передноворічні обіцянки, які ви дали самому собі в останні хвилини старого року, завжди примушують людей відчувати себе нещасними в другій половині січня, проте в новому році економічна криза, що додалася до всього цього, робить ситуацію набагато гіршою, повідомляє Daily Mail.

Мільйони людей відчують себе настільки нещасними і сумними, що вважатимуть за краще провести весь день, лежачи в ліжку. Психолог Кліфф Ернелл навіть вивів спеціальну формулу, яка однозначно указує на те, що 19 січня, - Засмучений Понеділок. Він відзначив, що в цей день зійдуться воєдино 6 депресивних чинників: погода, обмеженість в коштах після новорічних святах, порушені обіцянки, страх втратити роботу, борги, що зростають, і падіння цін на нерухомість.

Крім того, понеділок і без того вважається найважчим днем тижня, оскільки багато хто в понеділок знаходиться в депресії з приводу повернення на роботу і відновлення робочої рутини. За кращий спосіб подолати депресію понеділка Кліфф Ернелл вважає будь-яку спробу розвеселитися: "Ті, хто відчуває себе пригнічено, повинні подивитися яку-небудь комедію, покликати друзів в гості, зателефонувати комусь, з ким давно хотіли поговорити, та все відкладали з різних причин".

Незалежні дослідження із питань відсутності персоналу на робочому місці компанії FirstCare стверджують, що близько 22% співробітників не вийшли вчора на роботу у зв'язку із перебуванням на лікарняному: 19 січня - пік зимових сезонних захворювань. Представник компанії відзначив: "Симптоми грипу і простуди часто стають передвісниками депресії, і не дивно, що з погіршенням економічного клімату ми все частіше бачимо неспокійних і тривожних людей навколо себе".

Психолог Уїльям Хартсон з Кембріджського університету тим часом вивів математичну формулу, вказуючу на те, що саме в цей день відбудеться найбільша кількість нещасних випадків.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.