«Американський Стоунхендж» - 10 новітніх заповідей людству чи засторога масонів?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна” 



Дата публiкацiї - 26.02.2009 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1280

На вершині одного з пагорбів графства Елбертон, що знаходиться в штаті Джорджія (США), підноситься вражаюча і незвичайна архітектурна споруда. Туристичні путівники іменують цю споруду Georgia Guidestones, тоді як місцеві жителі прозвали її «Американський Стоунхендж».

Проріз в центрі одного з вертикальних каменів утворює “вікно”, що співпадає по розташуванню зі сходом Сонця в дні літнього і зимового сонцестояння і під час рівнодення.

На чотирьох основних вертикальних плитах з блакитного граніту заввишки 5 метрів кожна, на 8 найбільш розповсюджених мовах світу вигравійовано 10 коротких фраз в якості послання для всього людства.

Лицьова частина північно-східного блоку містить російський текст. Повідомлення - довільний переклад повідомлення англійською мовою і в підсумку містить 11 граматичних і стилістичних помилок. Остання фраза (“ПРИРОДІ ТЕЖ ЗАЛИШТЕ МІСЦЕ!”), на відміну від англомовного тексту, не повторюється.

Ось що вигравійовано на «російській» стороні одної з плит:

 

Англомовний текст

ХАЙ ЗЕМНЕ НАСЕЛЕННЯ НІКОЛИ НЕ ПЕРЕВИЩУЄ 500.000.000, ПЕРЕБУВАЮЧИ В ПОСТІЙНІЙ РІВНОВАЗІ З ПРИРОДОЮ

РОЗУМНО РЕГУЛЮЙТЕ НАРОДЖУВАНІСТЬ, ПІДВИЩУЮЧИ ЦІННІСТЬ ЖИТТЄВОЇ ПІДГОТОВКИ І РІЗНОМАНІТТЯ ЛЮДСТВА

ЗНАЙДЕМО НОВУ ЖИВУ МОВУ, ЗДАТНУ ОБ'ЄДНАТИ ЛЮДСТВО.

ПРОЯВЛЯЙТЕ ТЕРПИМІСТЬ В ПИТАННЯХ ПОЧУТТІВ, ВІРИ, ТРАДИЦІЙ І ПОДІБНОМУ ДО НИХ

ХАЙ СПРАВЕДЛИВІ ЗАКОНИ І НЕУПЕРЕДЖЕНИЙ СУД ВСТАНУТЬ НА ЗАХИСТ НАРОДІВ І НАЦІЙ

ХАЙ КОЖНА НАЦІЯ САМА ВИРІШУЄ СВОЇ ВНУТРІШНІ СПРАВИ, ВИНОСЯЧИ НА СВІТОВИЙ СУД ЗАГАЛЬНОНАРОДНІ ПРОБЛЕМИ.

УНИКАЙТЕ ДРІБ'ЯЗКОВИХ СУДОВИХ ТЯЖБ І ДАРЕМНИХ ЧИНОВНИКІВ.

ПІДТРИМУЙТЕ РІВНОВАГУ МІЖ ОСОБИСТИМИ ПРАВАМИ І СУСПІЛЬНИМИ ОБОВ'ЯЗКАМИ

НАД УСЕ ЦІНУЙТЕ ПРАВДУ, КРАСУ, ЛЮБОВ, ПРАГНУЧИ ДО ГАРМОНІЇ З НЕСКІНЧЕННІСТЮ.

НЕ БУДЬТЕ РАКОМ ДЛЯ ЗЕМЛІ, ПРИРОДІ ТЕЖ ЗАЛИШТЕ МІСЦЕ!

І ось вже майже 30 років, з моменту відкриття цієї споруди, навколо неї не затихають суперечки, головним чином - через вищеозначені послання (заповіді). Головними супротивниками цієї споруди є прихильники «теорії змови», які стверджують, що за будівництвом цієї споруди стоять представники «світової тіньової ієрархії», яка намагається контролювати народи і уряди світу, а послання є ні чим іншим, як 10 заповідями «Нового Світового Порядку», до якого прагнуть всі ці масони і змовники.

Незвичайна і втаємничена власне історія будівництва цієї архітектурної споруди.

 

Коротка інформація про монумент

Американський Стоунхендж

У червні 1979 року пізно увечері до офісу гранітообробної компанії Elberton Granite Finishing Company містечка Елбертон увійшов добре одягнений чоловік, який побажав дізнатися розцінки на спорудження великих монументів з місцевого каменя. Він назвався містером Крістіаном (R.C. Christian) і повідомив, що представляє невелику групу американських громадян, які хотіли б надалі залишитися анонімними. Респектабельний пан поцікавився вартістю обробки граніту, а також банками, що обслуговували компанію.

Крістіан пояснив здивованому керівникові фірми містеру Фендлі, в чому суть його прохання. Він сказав, що група ініціаторів проекту бажає встановити де-небудь в пустинному районі монумент з граніту.

Незвичайний пам'ятник повинен складатися з шести цілісних каменів з висіченим на них посланням на восьми мовах: англійській, іспанській, російській, китайській, арабській, івриті, хінді і суахілі. Невідомі меценати хотіли також передбачити можливість розширення меж монумента в майбутньому для спорудження нових каменів по зовнішньому кільцю, на яких послання людству буде висічено на інших мовах.

Ця компанія є найбільшою в світі по обробці каменя, проте таких складних замовлень досі вона не отримувала. Загальна вага монумента складала 119 тонн, висота - майже шість метрів, понад 4 тис. висічених букв. Замовники вимагали залучення кращих експертів по обробці і конструюванню монументів.

Декілька тижнів потому гроші вже надійшли на рахунок компанії.

Елбертон був вибраний як ідеальне місце для споруди. Християн вибрав ділянку приблизно на два гектари на одній з місцевих ферм. Замовники просили, щоб, як тільки проект буде завершений, їм передали теку зі всіма документами, що стосуються проекту, з тим, щоб назавжди зберегти секрет.

Християн та інші анонімні спонсори замислювали монумент на століття, і заклик до розумного людства був ретельно сформульований незалежно від національностей, релігій або політики.

На каменях було висічено десять коротких максим, що проголошують важливість контролю над чисельністю земного населення і інших правил поведінки людини на Землі.

Один з найбільш незвичайних монументів в США був відкритий 22 березня 1980 року (в день весняного рівнодення – прим. «Аратти»). У народі його відразу охрестили “Американський Стоунхендж”. Його складові частини виконані з біло-блакитного граніту. Чому вибрали саме Джорджію? Тут дуже багато високоякісного каменя, м'який клімат, прекрасні майстри. До того ж прабабуся Крістіана була родом з цих місць.

 

Скошений отвір на рівні очей в центральному камені розташований з півдня на північ так, що вночі в нього завжди видно дороговказна Полярна зірка

Монумент незвичайний

Чотири великі вертикальні камені зовнішніми сторонами указують на межі руху Місяця протягом року.

Верхній горизонтальний камінь (дах) - календар. По сонячному променю, що падає крізь отвір, виконаний в нім, можна визначити день року опівдні кожної доби.

Проріз в центрі одного з вертикальних каменів утворює “вікно”, що співпадає по розташуванню зі сходом Сонця в дні літнього і зимового сонцестояння і під час рівнодення. Опівдні сонце світить в проріз так, що визначає полудень на косій лінії внизу каменя.

Скошений отвір на рівні очей в центральному камені розташований з півдня на північ так, що вночі в нього завжди видно дороговказна Полярна зірка, що символізує постійність і єднання з природою. Всі вимірювання по розмірах і орієнтації в просторі при встановленні монумента проводилися найретельнішим чином.

Американці відомі у всьому світі як вельми прагматичні люди, які дарма не витратять зайвий долар. Християн і його друзі начисто спростовують це твердження.

Пройшло вже понад чверть століття, як стоять дороговказні камені Джорджії, а імена спонсорів так і залишилися невідомими. Щорічно десятки тисяч американців приїжджають в містечко Елбертон, щоб побачити незвичайний монумент і прочитати послання жителям Землі.

За матеріалами Інтернет-видань

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.