І ці люди нами правлять! Литвин дебільно пропіарився

Автор/джерело -  © Сергій Сіромаха, “Аратта-Україна ” 



Дата публiкацiї - 22.06.2009 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1354

У минулі вихідні спікер парламенту знову публічно підтвердив свій намір йти у Президенти, і, мабуть саме з-за цього пішов “у народ”, тобто комфортно проїхався по українській глибинці за рахунок платників податків. І, навіть встиг покрасуватися на телебаченні.

Про це повідомили українські інформагенції, а дещо ми всі побачили.

Звичайно, мандрував він не мовчки, а, як йому вважалося, вражав народ, тобто нас, своєю мудрістю.

Учора він, виступаючи на телебаченні, підтвердив, що готовий ощасливити усіх нас, ставши Президентом. "Якщо не будуть реалізовані ці пропозиції ... я зроблю все, щоб утримати Верховну Раду в робочому стані, і братиму участь у президентських виборах, і заявляю про це офіційно", - сказав Литвин у телеефірі.

"Якщо", за Литвином, - це: в Україні слід оголосити "надзвичайну економічну ситуацію" і провести з цього приводу зустріч керівників країни в парламенті. За його словами, треба провести "спеціальне засідання Верховної Ради, на якому виступив би Президент, уряд, відзвітував Нацбанк, і на якому публічно були б дані оцінки і визначений план надзвичайних дій".

"Необхідно сформувати уряд національного порятунку", - сказав Литвин, додавши, що "те саме потрібно зробити на місцевому рівні, і забути, принаймні, на півроку про президентську кампанію".

Втім, з кого саме він важає необхідним формувати національних рятівників - не зрозуміло.

Бо мандруючи Україною, він чітко оцінив своїх колег по паламенту і навіть ширше.

"Влада - банкрут, опозиція - потішна і позірна, яка виключно прагне вклинитись у владу, а не запропонувати альтернативу", - заявив голова ВР мандруючи по Рівенщині. За його словами, "всі зациклені на протистоянні, на боротьбі". Литвин підкреслив, що "сьогодні відбувається з’ясування стосунків", додавши, що йде "війна ліліпутів, яким надули рейтинги і які думають, що їх народ любить".

І тут стало цікаво, а до кого він сам себе відносить, часом не до тих самих ліліпутів, чи вважає себе не менш, як Гуліверм?

Не менш екзотично висловився один із лідерів правлячої коаліції про ним же сформований уряд.

Литвин публічно визнав, що на сьогодні в Україні "немає ніякого дієздатного уряду". Тобто, він і його так звана політична сила, як складова коаліції, не спромоглися сформувати дієздатну владу. Більш того, він підкреслив, що сьогодні в українському політикумі діє принцип "чим гірше, тим краще, який, по суті справи, був завжди на озброєнні української еліти". До речі, частиною цієї так званої еліти, очевидно й є сам Литвин. Відверто. Дякуємо. Будемо в курсі.

Втім, очевидно тонко натякаючи на себе, Литвин уточнив. За його словами, на сьогодні "все тримається на інерції та на людях, які ще працюють". Більш того, перед рівенчанами Голова ВР підкреслив, що нині "треба мати мужність залишатися у владі, бо тікати простіше, особливо перед президентськими виборами".

До речі про вибори. На Рівенщині Голова Верховної Ради Литвин сказав, що не гарантує, що в Україні відбудуться нормальні цивілізовані президентські вибори. "Я сьогодні не гарантую, що у нас відбудуться нормальні цивілізовані президентські вибори, бо в Україні хаос і некерованість", - заявив він журналістам.

І тим не менше, Литвин публічно заявляє про те, що він не тільки активний творець того, що є, а й виявляє бажання нечесно і ненормально взяти участь у нецивілізованих виборах.

Втім, він має стопроцентний рецепт від цієї страшної хвороби, спричиненої державі номенклатурою. "Необхідно публічно визначити, хто якою сферою опікуватиметься", - наголосив Литвин. Тобто, переводячи на людську мову, зібратися можновладцям і передерибанити Украіну, щоб кожен знав свю поляну й не ліз до сусіда.

Гарна ідея, проте ні мені, й напевно й вам усім, якось не хотілося, щоб нас дерибанили чи записували у поляни. А може я помиляюся?

Проте, усвідомлення, що нами правлять такі інтелектуали, які самі себе вважають елітою, якось не додає оптимізму. На жаль.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.