Чому Яценюк люто ненавидить вояків ОУН-УПА?

Автор/джерело -  © ВО “Свобода” 



Дата публiкацiї - 21.10.2009 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1439

16 жовтня 2009 року під час дискусії в програмі “Велика політика з Євгенієм Кисельовим” самопроголошений “рятівник країни” – Арсеній Яценюк, очевидно, за нашіптуванням своїх московських політтехнологів, вдався до цинічних маніпуляцій щодо проблеми визнання Української Повстанської Армії.

Арсеній Яценюк, перебуваючи на посаді голови Верховної Ради, нічого не зробив для визнання вояків ОУН-УПА

З метою забалакати тему відновлення історичної справедливості щодо борців за державну незалежність України, Арсеній Яценюк цинічно ввів в оману аудиторію заявою про те, що УПА не потребує визнання, бо це питання вже вирішене Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Цей потішний генерал невидимого "фронту" у своїй полум’яній промові а-ля Лєв Троцький послався на статтю 6 Закону, в якій учасниками бойових дій визнані "вояки Української повстанчої армії, які брали участь у бойових діях проти німецько-фашистських загарбників на тимчасово окупованій території України в 1941-1944 роках, які не вчинили злочинів проти миру і людства та реабілітовані відповідно до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні".

Годі видумати більше блюзнірство у ставленні до вояків Української Повстанської Армії та підпільників Організації Українських Націоналістів. Адже Яценюк цинічно послався на статтю, під дію якої, по суті, не підпадає жоден вояк ОУН-УПА. Жоден український повстанець, який до 1944 року зі зброєю в руках воював проти німецьких окупантів, не склав зброї з приходом окупантів московських. В історії не зафіксовано випадків, коли хоча б найменший військовий підрозділ – боївка, тим більше рій чи чота перейшли на бік червоних "асвабадітєлєй". Вояки ОУН-УПА зі зброєю в руках вели боротьбу проти кремлівських агресорів аж до початку 1960 років. Навіть діти та жінки, які допомагали повстанцям і потрапляли до рук большевиків після 1944 року, не підпадають під дію Закону, на який послався Яценюк. Усі вояки, що потрапили у московсько-большевицькі лабета, були піддані нелюдським катуванням, пройшли пекло концтаборів ГУЛАГу, на десятиліття були позбавлені громадянських прав, а їхні родини виселені на сибіри. І сьогодні борці за державну незалежність України не визнані і не вшановані постсовєтською владою незалежної України.

Арсеній Яценюк для визнання вояків ОУН-УПА нічого не зробив, навіть перебуваючи на посаді голови Верховної Ради. Очевидно, у нього інші герої, про яких Яценюк під час передачі промовчав. Так згідно із тим самим Законом "Про статус ветеранів війни…", на який посилається Яценюк, учасниками бойових дій визнано: "військовослужбовців, осіб вільнонайманого складу, а також колишніх бійців винищувальних батальйонів, взводів і загонів захисту народу та інших осіб, які брали безпосередню участь у бойових операціях по ліквідації диверсійно-терористичних груп та інших незаконних формувань на території колишнього Союзу РСР і стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час виконання службових обов'язків у цих батальйонах, взводах і загонах у період з 22 червня 1941 року по 31 грудня 1954 року". Тобто нинішня українська держава надає значну соціальну підтримку карателям, які майже 10 років після закінчення ІІ Світової війни зі зброєю в руках боролись з українськими повстанцями та знищували мирне українське населення, займалися грабунком українців та ґвалтували жінок, чинили інші військові злочини. І незалежна Україна цих злочинців визнає і вшановує(!), а вони відкрито хизуються своїми "подвигами".

Арсеній Яценюк у своєму антиукраїнському проекті, який він чомусь називає "Україна", саме цих нелюдів називає героями. Натомість Яценюк засуджує усіх, хто боровся за Україну проти московських окупантів та погрожує "Нюрнбергом" українцям, які піднімають питання національної справедливості. Позиція самопроголошеного "рятівника країни" – це підмальований большевизм, за яким стоїть реабілітація сталінізму та заперечення права українців на відновлення своєї історичної пам’яті, встановлення історичної та національної справедливості. Не дивно, що гасла Яценюка співпадають з гаслами Сталіна 70-ти літньої давності. Іосіф, як і Арсеній, виступав за "продуктивне село" (колективізацію та Голодомор), "нову індустріалізацію" (концтабірну працю в’язнів ГУЛАГу), "здорових і освічених людей" (навчених прикладом Павліка Морозова). Попередник Арсенія здійснив геноцид української нації. Наступник Іосіфа намагається накинути "проект", в якому також немає місця українцям.

Віримо, що українці дадуть належну відповідь усім, хто заперечує їхнє право боронити вільне життя у своїй, Богом даній країні, як це робили Українська Повстанська Армія та Організація Українських Націоналістів.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.