Потрібен антидепресант – ЗАКОХАЙСЯ!

Автор/джерело -  © Оксана Кравець, Рівненська газета “ОГО” 



Дата публiкацiї - 18.11.2009 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1485

Коли на вулиці всі тільки й розмовляють про кризу та про вірусні хвороби, починаєш відчувати себе персонажем у фільмі, де показують місто без мешканців, де вулиці порожні й де немає присутності життя.

Фінансова скрута і так досить непогано знервувала суспільство, а тут ще й віруси підвищують градуси знервованості. Задовольнятися тим, що маєш, і уявити, що могло би бути ще гірше, радять психологи людям, котрі опинилися в скрутній життєвій ситуації. Універсальні ліки від наслідків фінансово-економічних потрясінь та інших життєвих негараздів, кажуть вони, – це кохання. Зима, як кажуть у народі, – не час для кохання, але... не так вже й багато у нашому організмі позитивних хімічних реакцій

Кохання як ліки

Кохання – п’янке, романтичне й часом нерозважливе почуття, що скидається на тимчасове божевілля, з яким не в змозі впоратися наш раціональний мозок. У такому стані організм відволікається від непотрібних йому речей. Під впливом “гормонів страху” виділяється така речовина, як фенілетиламін, дія та кількість якої зростає й тоді, коли ми закохуємося. А це, відповідно, позитивно впливає на наше здоров’я.

– Нашим організмом кохання сприймається як мобілізатор. Такий стан людського організму є альтернативою переживанням. У період закоханості мобілізуються всі сили людини, як і під час вірусних хвороб, підсилюються всі наші емоції та почуття! Але ж набагато краще та приємніше хворіти коханням, ніж хворобами, – пояснює лікар сімейної консультації Василь ГАЛЯБАР.

Усміхайтеся!!!

Чи ви бачили коли-небудь, щоб щаслива людина не посміхалася? Усмішка — невід’ємна риса щасливих людей. Як сказав хтось із великих: “Людина не пам’ятатиме, про що з вами розмовляла, але добре запам’ятає, що відчувала в цей момент”.

– Ще на початку всім відомого кризового періоду мене звільнили з роботи. Настрій був препаскудний, здавалось, що я став нікому не потрібний, довго не знав, куди себе подіти. Як же я, що тепер робитиму? По дорозі додому надумав піти на курси англійської мови. Там, можна сказати, відкрилось моє друге дихання. Зараз думаю про переїзд до Києва, де спробую стажуватись в іноземній компанії, – розповідає рівнянин Максим ПАНЧУК.

Не так важливо, в яку ситуацію ви потрапляєте, треба завжди знаходити в ній позитивJ Для щасливої людини бачити щось хороше навіть у поганому стає звичкою. Тим більше, своєю присутністю ви даруватимете позитивні емоції людям, які знаходяться поруч з вами.

Та й сам рецепт щастя насправді дуже простий: більше посміхатися, спілкуватися з позитивними людьми, їсти солодощі (їх же називають “гормонами щастя”) і гнати від себе негативні думки. Всміхаймося на здоров’я ... чи краще сказати: всміхаймося на щастя!

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.