«Давайте промовляти взаємні компліменти...»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна” 



Дата публiкацiї - 29.01.2010 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1539

Поки чоловік і жінка зустрічаються, вони намагаються сподобатися один одному і подемонструвати себе з найкращого боку. Поцілунки, подарунки, красиві слова підсилюють закоханість. Але проходить певний час, партнери завойовані і окільцьовані. Пара живе на одній території...

І куди випаровується ніжність, турбота? Ні тобі ласкавих слів, ні схвалення, не кажучи вже про квіти і цукерки ...

Ми не помічаємо того, що робить для нас, для нашої сім'ї інша людина, але високо цінуємо власні заслуги і постійно нагадуємо про них, часто з образою в голосі. А хіба важко похвалити чоловіка за те, що він виніс сміття, помив посуд, пропилососив килим?

... Дружину за те, що вона відпрасувала сорочку або приготувала смачну вечерю?

... Дитину за те, що вона прибрала свої іграшки?

Більшість пар не знає або не приймає до уваги просту істину: так само, як полум'ю в каміні або в печі, для того щоб горіти, потрібні все нові й нові дрівцята, так і коханню для напруження почуттів чи хоча б їхньої підтримки потрібне паливо.

Наприклад, німецькі вчені вважають, що для збереження стосунків романтика просто необхідна, - чуйне, уважне ставлення до партнера, ласкаві слова, вияв вдячності навіть за незначну, на ваш погляд, турботу. Американські вчені вважають, що найголовніше в шлюбі - зміцнення емоційного зв'язку і вміння вирішувати конфлікти, не заводячи їх у глухий кут.

Загрози, насмішки, агресія не сприяють збереженню кохання. Кохання можна порівняти з лякливо трепетною ланню. Воно вимагає дбайливого ставлення. За будь-якою сваркою говорити треба тільки по суті і не переходити на особистості, не перетворювати кохану людину на ворога номер один. Добре було б домовитися з самого початку прислухатися до аргументів іншого, намагатися бути ввічливим.

Вирази на кшталт «сам дурень», «всі баби - дурепи» і «всі мужики ...» ніколи не служили справі зміцнення кохання, сім'ї.

І взагалі, не варто вимовляти того, чого самі не бажаєте почути. Як говорить народна мудрість, «добре слово і кішці приємне».

Але наймудрішим за всіх був один великий грузин - Булат Окуджава. Саме він сказав:

«Давайте промовляти взаємні компліменти,
Адже вони для нас - кохання щасливі моменти»
.

Кожен, хто візьме на себе обов`язок прислухатися до цих слів і почне їх застосовувати у взаєминах, незабаром переконається в дієвості цієї доброї поради. Природно, що комплімент потрібно говорити з відповідною інтонацією і виразом обличчя. Навіть у божественному одкровенні сказано, що спочатку було Слово.

Тож не пошкодуйте ласкавих слів для близької людини, і кохання буде тривати довго, швидше за все - все життя!

 

Поради від професійних психологів

Загальновiдомим є той факт, що усмiшка, повторювання iменi спiврозмовника i комплiмент є трьома важливими складниками, що викликають позитивне ставлення людей. Вихiд на комунiкативний контакт має бути впевненим i радiсним. Рекомендємо взяти на озброєння метод “активного слухання”, - коли ви, лише злегка перефразувавши, повторюєте за спiврозмовником останнi його фрази i формулюєте це у виглядi запитання. Тон розмови при цьому виключає будь-який натяк на сарказм чи незгоду.

Наприклад, реплiку спiврозмовника “Я вважаю, що так робити не можна, бо це призведе до непередбачуваних наслiдкiв” ви перефразовуєте на питання: “Якщо я правильно тебе розумiю, ти вважаєш, що це може призвести до непередбачуваних наслiдкiв, а тому краще цього не робити?”

Перш ніж говорити компліменти, добийтеся того, щоб вас слухали, і створіть по можливості сприятливу атмосферу - наприклад, подивіться в очі і привітно посміхніться. Всміхнена людина швидше викличе до себе розташування. Подивiться на свого партнера таким поглядом, нiби ви зустрілися пiсля довгої розлуки. Звернiться подумки до нього “Сонечко моє!”.

Пам`ятайте: люди сприймають iнформацiю найперше вiзуально, тобто 60% комунікативного контакту розподіляється те, як ви виглядаєте, 33% — на те, як висловлюєтесь, i тiльки 7% - на те, про що ми говоримо. Ще древнi греки будували свою комунiкацiю за принципом: спочатку етос (довiра), потiм пафос (емоцi ) i лише потiм логос (логiчнi схеми i пропозицi ).

Щоб сподобатися людинi, широко використовується прийом вiдзеркалення. Копiюються жести, пози тiла, мiмiка, спосiб побудови фраз, темп дихання, виявляється прихильнiсть до уподобань i цiнностей спiврозмовника. Що говорив Мауглi звiрятам? “Ми з тобою однiєї кровi”. Щоб повести за собою, треба спочатку приєднатися!

Щоб підсилити дієвість комплімента, рекомендується використовувати наступну структуру його побудови: пряма позитивна оцінка + пояснення (розшифровка), чому ви так вважаєте + питання, що уточнює або розвиває тему.

“Ти сьогодні чудово виглядаєш” - оцінка. “Ти сьогодні чудово виглядаєш - тобі пасує ця сукня і зачіска” - оцінка і розшифровка. “Ти сьогодні чудово виглядаєш - тобі пасує ця сукня і зачіска, особливо коли ти посміхаєшся проти світла. Ти не будеш заперечувати, якщо цей вечір буде присвячений тобі?” - кінцевий варіант.

Комплімент повинен бути таким, щоб співрозмовник легко і невимушено відреагував - подякував, посміхнувся і не кокетував. Промовляючи комплімент, зберігайте почуття власної гідності.

У будь-якому спiлкуваннi не втрачайте вiри в його успiшнiсть, формуйте установку, яка є формулою успiху не лише у спiлкуваннi: “А що би я зробила, якби знала, що всi мої пропозицiї i побажання будуть прийнятi?” Треба уявити iдеальне вирiшення ситуацiї, вiдчути радiсть перемоги i закрiпити цей образ у своїй свiдомостi. I дiяти так, нiби вам усе вдасться, тим самим ввiвши себе у максимально ефективний стан.

Пригадайте слова ще однієї відомої людини - письменника Сомерсета Моема: “Найсмiшнiше у цьому життi є те, що коли ви налаштуєтеся приймати вiд нього найкраще, то врештi-решт отримаєте все це!”

Застереження. Коли робите комплімент, ніколи не порівнюйте!

 

А як же реагувати на компліменти?

А зараз про інший бік медалі - як правильно приймати комплімент. Є старий анекдот. Коли француженці говорять комплімент, вона посміхається і спокійно вимовляє: “Дякую”. Коли говорять нашій панянці, вона починає виправдовуватися: “Я сьогодні не у формі”.

Так я же бути? Відповідь проста - подякуйте. Тільки не треба говорити: “Спасибі за комплімент!” Краще посміхнутися, подякувати і відповісти, наприклад: “Дякую за теплі слова, ти сьогодні дуже люб'язний!” Цей вислів покаже вас вихованою людиною, з якою легко і приємно спілкуватися.

Не рекомендується говорити у відповідь на сказаний вам комплімент подібне.

Якщо ви почнете заперечувати сказані вам компліменти, принижувати себе, повторювати у відповідь компліменти, то це продемонструє вас не найкращим чином. Не приймаючи комплімент, ви ніби не приймаєте і людини, що сказала вам добрі слова: “Та ну, що ти, які там у мене особливі здібності?”

Але якщо ви дивитеся співрозмовнику або партнеру в очі і відповідаєте позитивно, він напевно відчуватиме себе у вашому товаристві комфортно.

За матеріалами efamily.ru та porady.com.ua

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.