Топ-10 чоловічих фраз, з яких бісяться жінки

Автор/джерело -  © ТСН.ua 



Дата публiкацiї - 20.07.2010 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1671

Щоб легше знаходити спільну мову зі своєю другою половинкою, чоловікам варто менше казати “Подивимося”, “Зараз” і “Ти мені такого не говорила”.

Звичайні на чоловічий погляд фрази дратують жінок не менше, ніж розкидані шкарпетки

Більшість чоловіків і не підозрюють, що звичайні на їхній погляд фрази дратують жінок не менше, ніж розкидані шкарпетки, пляшки пива після чергового матчу прем'єр-ліги чи безкінечні комп'ютерні ігри.

Жінки-користувачі "Живого журналу" склали рейтинг найбільш небезпечних чоловічих фраз. Виключивши їх зі свого лексикону, чоловікам стане набагато знайти спільну мову зі своєю другою половиною.

Отож, пропонуємо 10 типових фраз, якими чоловік може, не усвідомлюючи цього, образити чи роздратувати жінку.

"Подивимося"

Абсолютний лідер рейтингу. Це слово жінка чує, коли чоловікові не подобається перспектива походу в театр або в гості до батьків. Відмовитися він не може, оскільки знає, що відмова рівносильна міжнародному скандалу, – і доводиться обмежуватися скромним "Подивимося".

Друга за популярністю фраза, яка допомагає чоловікам ухилитися від прямої відповіді – "Я не знаю". Наприклад, "Що ти хочеш на вечерю?" - "Я не знаю". "Куди б ти хотів поїхати відпочити?" - "Я не знаю". "Де твій паспорт?" - "Я не знаю". "Подарунок батькам купив?" - "Я не знаю".

"А моя колишня дівчина..."

Фраза - найкращий засіб для руйнування шлюбу. Найактивніші блогерші ЖЖ навіть склали кілька вдалих відповідей на подібну заяву, наприклад: "І де твоя колишня дівчина тепер?"

Також образити свою другу половинку можна, просто порівнявши її з якою-небудь відомою особою. Вкрай не рекомендується повторювати про те, що Хайді Клум важить 54 кілограми, кожен раз, коли кохана вирішить перекусити сендвічем. Нагадування про вагу - одне з найбільш неприємних.

"А мама це готує по-іншому"

Фраза-пароль, яка вмить може розлютити жінку. "Знову поклала недостатньо солі"; "Я таке їв вчора, сьогодні не буду" ... Почувши це, жінка, яка провела кілька годин біля плити після важкого трудового дня, у кращому випадку скаже все, що вона думає про домашнє рабство і свекруху, в гіршому - потягнеться за чавунною сковорідкою.

"Зараз..."

Універсальна чоловіча відповідь на будь-яке прохання щось зробити. Чоловіки часто зловживають цією фразою, не розуміючи, що їхнє "зараз" триває нескінченно довго. За час очікування встигла охолонути вечерю, закінчився улюблений фільм і найголовніше - зіпсувався настрій.

"Синонімами" "зараз" можуть бути такі фрази, як "вже їду", "скоро буду", "під'їжджаю" тощо. Також жінок дратує, коли чоловіки посилаються на зайнятість на роботі (у п'ятницю ввечері), затори, важливу розмову з колегою і поганий настрій.

"Ти мені такого не говорила"

Іноді чоловіки і зовсім забувають про обіцянку, яку давали раніше: "Він часто забуває такі речі: що треба щось купити, або що у нас якісь плани, чи ще щось. Іноді я потім йому доводжу, що таки говорила (іноді це було в електронній пошті, або нагадую подробиці того, де ми стояли, що він відповів тощо). Але це ніяк не впливає на наступний раз, коли він мене буде переконувати, що нічого такого я йому не казала, бо він би запам'ятав", - пишуть представниці слабкої статі в ЖЖ.

"Ок"

Мова Інтернету - всюдисуща, але недоречна, коли справа стосується спілкування чоловіка та жінки. Ніщо так не дратує жінку, як відповідь з двох букв на довге повідомлення через ICQ. Багатозначне "Мдаа" дратує не менше: "Подобається, не подобається, жарко, холодно ... Спробуй розберися?"

Тиша

Мовчання для чоловіків - знак згоди, для жінок – насамперед байдужість:

"Сонечко, що ти будеш на вечерю?", - у відповідь тиша, "Хочеш, я приготує рибу і салат або пасту з грибами?", - у відповідь тиша, "Добре, я готую рибу", - тиша, "Скажи хоч що-небудь, а то я зараз вдарю тебе сковорідкою і піду купувати собі гарне чорне плаття!", - " А? Що? Ти щось сказала?"

"Візьми, та й зроби"

Як вважає автор бестселера "Чоловіки з Марса, жінки з Венери" Джон Грей, жінки просто не вміють просити. Замість того, щоб сказати "Зроби, будь ласка", вони запитують: "Не міг би ти винести сміття?". Але для чоловіка це просто запитання, а не прохання.

"Чи можеш ти винести сміття?" Звичайно, він може це зробити! Питання в іншому - чи погодиться він на це. Сприймаючи питання як образу, він може відмовитися виконати прохання вже тому, що ви викликали в нього роздратування ", - пише автор.

"Нормально!"

"Ну як обід вийшов?" – "Нормально". "Тобі подобається моя нова кофтинка?" – "Нормально" ... Відповідаючи таким чином, чоловік, сам того не бажаючи, завдає непоправної шкоди жіночому самолюбству.

"Кожен день можу надягати одну й ту ж суконьку, і кожен день буду чути запитання "Нове?", - розповідає одна з користувачок Живого Журналу. Інші варіанти: "Давай візьмемо, якщо тобі подобається" (на питання, чи підходять мені ці туфлі). Або на запитання "Як тобі мої нові туфлі?" - відповідь: "Головне, що тобі подобається".

Для того, щоб подружжя зберігало інтерес один до одного, психологи рекомендують чоловікам навчитися робити компліменти. Тим самим вони не тільки зроблять жінці приємне, але і спростять собі життя. У свою чергу, жінкам треба вчитися сприймати компліменти, не виправдовуючись і не відповідаючи на них односкладово.

"Де мої шкарпетки?"

Як часто жінкам доводиться чути фразу про шкарпетки (капці, краватку тощо)! На початку сімейного життя її не помічають, але вже через три роки вимовляти її стає небезпечно. Психологи знайшли просте рішення цієї проблеми. Вони радять не дратуватися, але і не бігти до чоловіка на допомогу за першим його покликом. Нехай вряди-годи сам розбереться, де його одяг. Якщо ви не будете постійно втручатися в усі починання чоловіка, він буде більш самостійним. Навіть якщо він не так приготував їжу або погано помив посуд, не варто вказувати на недоліки. Навпаки, потрібно похвалити його, щоб надалі у нього з'явився стимул допомагати вам у хатній роботі.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.