Як зачарувати поглядом?

Автор/джерело -  © Андрій Кашкаров, “Школа життя” 



Дата публiкацiї - 11.10.2010 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1742

Так, і таке досить часто буває необхідно, якщо об’єкт вашої зацікавленості ну надто вже вам подобається, і хочеться взаємно його (її) зацікавити... Як же це зробити?

Для цього треба періодично поглядати на співрозмовника особливим поглядом - з сильно розширеними зіницями. Якщо природа при народженні обділила вас «сексуальним зором», його можна виробити за допомогою спеціальних вправ.

Наприклад, таких. У повній тиші, при неяскравому світлі зручно розташуйтеся в кріслі, розслабтеся, витягніть ноги, покладіть руки на коліна. Дуже важливо привести тіло в стан повного розслаблення - це одна з головних запорук успіху. Очі не повинні блукати по кімнаті, кінчики пальців, губи, повіки - все повинно бути нерухомо. Про всяк випадок вимкніть мобільний телефон - щоб раптово не відвернув від медитації.

Вправа «Точка»

Коли відчуєте, що домоглися абсолютного внутрішнього спокою, знайдіть у кімнаті якусь точку, направте на неї пильний нерухомий погляд. При цьому намагайтеся, наскільки це можливо, скосити зіниці до перенісся. Ліве око дивиться мов би правіше обраної точки, а праве - ліворуч неї. Починають вправу з невеликої тривалості часу - з 30 секунд, поступово збільшуючи її до 10 хвилин.

Коли цей рубіж подоланий, приступайте до головної вправи - треба навчитися дивитися прямо в очі співрозмовнику, не моргаючи. Для цього візьміть у руки дзеркало.

Вправа «Дзеркало»

Подивіться на зіниці свого відображення так, немов хочете крізь очі проникнути в мозок. І в цій вправі зіниці знову повинні бути злегка скошені: правим оком дивіться у праву зіницю відображення, лівим - в ліву. Якщо на першому етапі не вийде настільки сильно звести очі, дивіться на перенісся, це називається «центральний погляд».

По ходу вправи «дзеркало» необхідно періодично розкривати очі - як можна ширше. Результатом буде збільшення поля зору, а крім того, таким чином виробляється «владний погляд». Спробуйте, і переконаєтеся прямо зараз, де там дзеркало?

Любить - не любить?

На це сакраментальне питання теж можна відповісти за допомогою погляду. Якщо ваш друг несерйозний у намірах, тільки «кокетує», його видадуть «безсоромні» очі. Придивіться до такого погляду уважніше, і кілька разів у різній ситуації - щоб виключити можливість помилки. Ви побачите, що погляд співрозмовника концентрується не на ваших очах, а трохи вище, в області перенісся або лівої брови. Так можна перевірити щирість представниці прекрасної половини людства.

Саме таким чином вчать дивитися в камеру професійних акторів і розвідників, тим же методом (не концентруватися на зіницях) користуються на переговорах, щоб уникнути можливого гіпнозу. Метод підходить і з точністю до навпаки.

Важливо застосовувати ці рекомендації на практиці і робити висновки зі спостережень за співрозмовником, адже кожному з нас притаманний індивідуальний характер і звички. У когось в житті амплуа людини зовні несерйозної - жартівника-веселуна, і здається, що очі його раз у раз іскряться від сарказму (що і вводить інших в оману).

А інший за звичкою «вдягає» маску зацікавленості і щирості, але, знаючи його можливу тактику, ви розпізнаєте фальш і зможете, принаймні, захиститися.

Тому користуйтеся методикою і процвітайте. Хто має очі - той побачить.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.