АЮРВЕДА-ІV або Шиацу по-зарічненськи та лікувальні хвилі милосердя

Автор/джерело -  © Володимир Перунін, краєзнавець, лікар, с. Зарічне, Рівненська область 



Дата публiкацiї - 5.06.2006 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=184

Народна медицина, про яку ми продовжуємо розповідати, є часткою духовної культури народу. Вона через століття несла і несе з собою практичні знання для його фізичного і енергетичного відтворення. Вона - спадкоємниця давніх знань. Принципи терапевтичної і духовної допомоги, на котрих основане цілительство, співпадає з унікальним інформаційним станом людини.

Полісся Рівненщини

"Не слід червоніти, позичаючи у народу засоби, що допомагають його зціленню"
Гіпократ

Людський рід продовжує свій шлях у часі на наших землях майже 9 тисячоліть. Саме так датує найдавніша мезолітична стоянка давніх людей поблизу села Нобель в урочищах Заборок і Поддяче, на піщаних дюнах правого берега Прип'яті. І все, що за цей час придбали, - бачимо. Що втратили - мало відомо. А що в нас самих швидко міняється - не знає ніхто.

Народна медицина, про яку ми продовжуємо тему, є часткою духовної культури народу. Вона через століття несла і несе з собою практичні знання для його фізичного і енергетичного відтворення. Вона - спадкоємниця давніх знань. Принципи терапевтичної і духовної допомоги, на котрих основане цілительство, співпадає з унікальним інформаційним станом людини. Доктору Андріа Пухарчичу вдалось заміряти магнітний пульс частотою 8 Герц (8 циклів за секунду), який спливає з рук цілителів. Він виявив, що народні лікарі володіють можливістю створювати більший або менший інтенсивний сигнал. І чим він потужніший - тим більша дія зцілення...

Цим вони користувались в сиву давнину. Застосовують і не усвідомлюють феномен і тепер: давній, незнаний, віками прилад - людський головний мозок-генератор.

"ЧАРІВНА" ТОЧКА ДІДА ПЕТРУКА

Розповідає наша сучасниця, родичка людини, якій були властиві надприродні здібності:

"Він лікував молитвами і травами людей і тварин. Односельців неохоче, рідко, чужим і худобі допомагав більше. Вперше допоміг, коли мені було 4 роки, хиталась на гойдалці, в результаті чого вивихнула і поламала пальця на лівій нозі.

Тоді він тільки швидко замовив біль, пальця не вправляв. Потім, коли собака налякала, він допоміг. Але частіше я навідувалась до нього, бо в мене з дитинства під грудьми болів живіт. Дід жив неподалік. Він брав мою руку і великим і вказівним пальцями правої руки масажував пучку великого пальця, щось шепотів, а іноді мені здавалось, що він про щось думає, або чимось замислений, і просто стискає м'якоть пальця. Біль відступала повільно, поступово ставало легше.

Ще пригадую... Було мені вже 29 років. Захворіла на жовтяницю. Лежала в лікарні три доби. Мій організм не сприймав ніякої їжі, ніяких ліків. Навіть фізіологічний розчин через крапельницю. Повіз мене чоловік до діда-родича (двоюрідний брат мого діда по матері). Приїхали, навіть у хату не заходили, бо він сіно гріб. Літо було. Взяв він мою ліву руку, подивився і каже: "У тебе трохи жовч розійшлась. Помасажував великий палець так само, як це було в дитинстві. Сказав, що буде добре."
Повернулась в лікарню. Чи то по дорозі назад, чи трохи пізніше, я відчула полегшення, не пам'ятаю. Але все пішло на краще”.

Може комусь здається, що тут дещо перебільшено, або скоріше всього, щось недомовлено. Спробуєм продовжити розповідь про незнане.


ШИАЦУ - МЕТОД ЛІКУВАННЯ НАСТИСКУВАННЯМ

У наш час в Японії шиацу (ши - пальці, ацу - натискування) розглядається як метод лікування, при якому пальці рук використовуються для чинення тиску на певні точки, з метою відновлення, упорядкування процесів в організмі, покращання здоров'я, а також сприянню в лікуванні окремих хвороб.

У традиційному мистецтві лікування, точка, яку використовував дід Петрук називається ХЭ-ГУ. Вона одна з 695, але значно розширеного спектру дії: порушення функції шлунково-кишкового тракту, головний біль, нервова напруга, кашель, бронхіальна астма, безсоння, зубний біль. Неподалік від неї – менш потужна точка ЛАО-ГУН, за допомогою якої лікують підвищений тиск, оніміння в кінчиках пальців.

Цілитель у всі віки був посередником, стимулятором життєвої енергії. За допомогою цілющих рослин, масажу різних точок і ліній, він повертав гармонійний стан, знімав психологічне і фізіологічне блокування, відновлював течію життєвої енергії. Адже кожен з нас нагадує собою маленьку електростанцію з магнітною силою. Спинний мозок - головна вісь, довкола якої зосереджена електромагнітна енергія. Північний полюс скупчений в основі мозку поряд з першим шийним хребцем, південний - в кінці хребта. Голова, права рука і права половина грудей несе позитивний заряд; ліва рука і ноги, живіт - навпаки. Система людини, по якій рухаються струми електромагнітної енергії, що створюють електромагнітні поля, ми ще слабо виявляємо і уявляємо.

Коли система кровообігу більш конкретна, і вени, і судини ми бачимо неозброєним оком, відчуваємо їх роботу за пульсом і серцебиттям, то нервова система значно "тонша". Щоб розрізнити найдрібніші складники нейропередавачі, можна лише тоді, коли застосовувати для цього електронний мікроскоп. А біологічно активні точки, це частина енергетичної системи. Вона складається з каналів (меридіанів), які зовнішніми ходами йдуть по поверхні тіла і поєднують пальці рук і ніг з внутрішніми органами. Таємничі канали можна спостерігати лише у міліметровому діапазоні електромагнітних хвиль. Під час подразнення такої точки виникає "лікувальна хвиля", яка учиняє нормалізуючу дію на хворий орган чи систему. Окрім того в нашій місцевості виявляється метод, якому взагалі нема аналогів в далекосхідній медицині.

"ЗОЛОТИЙ" КИЙОЧОК БАБИ ПАРАСКЕВИ

Оповідає жителька села Серники:

"Моя свекруха народилась у 1905 році на Параскеву (14 жовтня по ст. стилю). Тому і ім'я носила таке ж. Володіла вона особливим даром, здатністю до цілительства. Отримала його від своєї свекрухи, разом з паличкою (кийочком). Була ця паличка розміром не більше 8 сантиметрів, завтовшки у палець, жовтуватого кольору, блискуча, гладенька, немов золота.

(За розповідями старих людей була вона частиною древніх дубових хрестів, які багато років простояли на кладовищі і скріпляли стрижнем - штифтом вертикальну і горизонтальну частини. За ветхістю вже не використовувались за призначенням. Існує версія, що вони могли робитися й з відшліфованої тріски дуба, в який поцілила блискавка і за тисячні долі секунди деревина втратила природну вологу і набула особливих властивостей, тобто фактор часу присутній в шматочку деревини у вигляді століть або блискавичний - прим. автора).

А лікувала вона такі хвороби: якщо "пожежа схопить", тобто на шкірі пляма з'являється і починає рости, або "родиме", "дике м'ясо". У дітей грижі пупочні і пахові, невеликі, якщо "пліву не порвало". Помолиться і починає легенько натискати чи доторкуватись тією паличкою довкола того, чого не повинно бути. Відступить від краю, обійде по здоровому тілу. Через певний час сеанс повторювала. І так два-три рази. Допомагало - і люди йшли. Зараз є ті, у кого грижі були в дитинстві, а після бабиного лікування зникли, плями і "родимі" загальмувались у розвитку, хоча дитина росла. Тепер тії люди вже в літах".

Отже, якщо в першому випадку дід Петрук використовував дуже значущу, потужну біоенергетичну точку, то який "вінок" подразнював і активізував "золотий кийочок" баби Параскеви? Ця загадка - питання чекає відповіді у майбутньому.

Мета масажу: віддавати, а не отримувати - кажуть на Сході. Натискування не привносить нічого нового в тіло, а лише стимулює його цілющу енергію, яка є в кожному із нас, але мало відомо, як її збудити і де саме. Але чим більше сили виходить з "джерела енергії" цілителя, тим менше сили треба втратити його тілу, - додають східні мудреці.

Тепер в Україні створена теорія "фізики живого", зроблені прилади, які електромагнітними хвилями міліметрового діапазону здійснюють лікувальний вплив на біологічно активні точки, відновлюють цілісний електромагнітний каркас людини. Статистика свідчить, що вже проліковано 1,5 мільйона людей. "Батька" цієї теорії, методика лікування С.П. Ситько висунуто на здобуття "Нобелівської премії".

У глибинному Поліссі щось подібне робилося протягом тисячоліть з застосуванням самого неперевершеного в природі інструменту – мозку людини-цілителя, який створював невидимі, дійові хвилі милосердя.

Фізик-ядерник, доктор Роберт Бек відвідав багато країн, вимірюючи хвилі головного мозку цілителів. Він виявив, що всі вони під час сеансу лікування показують однакову структуру з частотою 7-8 Герц. Це "надмогутні" ритми головного мозку за своєю амплітудою в порівнянні з трьома іншими. Вони посилюють процеси оздоровлення в 10 разів. Окрім того, вони резонують, співпадають з коливаннями магнітного поля Землі в "рідних" частотах 7,8, а також з подібною електромагнітною енергією Всесвіту, яка вібрує з частотою 10 Герц.

Все суще виявляє енергію. Різниця між кольором і звуком, між космічним промінням і зображенням на телеекрані в частоті - тобто те, що робиться з енергією в часі, і з якою швидкістю. Кожна людина як система володіє тільки їй властивою ритмікою і енергетикою. Вона змінюється під дією зовнішніх і внутрішніх чинників. Поміняється частота – зміниться енергетика, і навпаки. Цілителі за допомогою відомих їм "технологій" можуть зменшувати частоту своїх мозкових хвиль в декілька разів у порівнянні зі звичайним свідомим станом людини. І якщо, це відбувається в діапазоні від 7,8 до 10 Герц, то в 10 разів посилюються сигнали – імпульси рук цілителя, котрий несе температурні, електричні, електромагнітні і т.п складники.

На нашій землі ці лікувальні хвилі милосердя рятували людей протягом століть серед тисячолітніх боліт. Так виконувалась основна заповідь Аюрведи: "Живе треба лікувати живим".

І наостанок – декілька історій про нашого земляка, в якому сама природа зберегла генетичні можливості людей-цілителей, а народна пам'ять – унікальні екологічні методи.

 

З розповіді Полюхович Ганни із села Серники:

"Одного разу, коли моя мати тяжко захворіла, я звернулась до діда Петрука (Полюховича Петра), щоб помолився за здоров'я хворої. Прийнявши мене, дід взяв ліву руку і уважно подивився. Сказав, що моя хвора мати вже померла. Я цьому не повірила, адже коли я йшла з хати, вона залишалась ще живою. Проте, повернувшись швидко додому, я переконалась, що слова діда були пророчими..."

Оповідь Клімович Д.М.:

"Це сталось у весняну пору року, вже в полях зеленіло жито. Одного такого дня я помітила, що порося не хоче їсти. Що тільки я йому не давала. Так продовжувалось близько тижня, тваринка зовсім знесилилась. Вирішила піти до діда Петрука. Пішла. Розповіла. Він взяв мою руку, уважно подивився, потім промовив про себе молитву. Сказав, щоб я нажала зеленого жита і дала його поросяті. Я відповіла, що вже давала, а воно не їло. Тоді дід ще раз повторив свої слова і додав, що буде їсти. І справді, порося почало їсти зелене жито, а наступного дня, ходило, як нічого і не було..."

У цих розповідях привертає увагу ставлення знахаря до рук. Можна зробити висновок, що такі природою обдаровані люди працюють на натуральному енергетично-інформаційному рівні. Можливо, вони візуалізують слабке випромінювання на подушечках пальців, де є виходи енергетичних каналів і підсвідомість відвідувачів подає сигнали, які здатні розшифрувати оператор-екстрасенс. У наш час вже існує унікальна апаратура "Корона", яка за 10-15 хвилин творить картину енергетичного стану як органів, так і систем окремої людини в кожний окремий момент. Це можна зареєструвати за допомогою дії імпульсів високої напруги 20 кіловольт, за мільйонні долі секунди, "газорозрядного" фото, побачити в інфрачервоних променях кінчиків пальців.

А ось ще один випадок.

"На одній з вулиць села не один день, не один рік гралась ватажка дітей. Серед них – весела червонощока дівчинка. Та раптом одного дня, дівчинка зблідла, оніміла. Мати в розпачі побігла до діда за допомогою. А дід і каже: "Зроблено твоїй дитині на 7 років. Людина, яка робила це, не хотіла зла, вона просто звіряла, чи може вона щось зробити. От і все. А для того, щоб відробити, то ти повинна сказати на кого відробляти: на кота, на собаку, чи на когось із людей". – "Якщо хтось побажав моїй дитині такої біди, то нехай і їй буде те саме", - відповіла жінка.

Дід помолився, а коли жінка прийшла додому, то дізналася, що її доні набагато краще. А сусідка раптово заслабла і рівно 7 років не вставала з ліжка. Ніхто з лікарів не міг поставити діагноз. Не допомагали ніякі ліки. А на восьмий рік, сусідка, як ні в чому не бувало, встала і почала жити, як і жила колись раніше".

Пригода четверта (записана від Полюховича С. 24.11.03 р.):

"Ця подія сталася у 90-х роках. Ми з жінкою ходили на роботу позмінно. У нас щось не велись корови. Ми їх часто міняли. І от купили на Новому селі корову. Ніби і добру, поки не розстелилася. А як привела телятко, то навіть молока йому не вистачало, на очах в'яне і так цілий тиждень. Тоді ми згадали і про діда Петрука. І жінка пішла до нього. Розповіла йому. Дід сказав: "Корову продали, а молока не віддали". Помолився, дав якогось зілля і повернув хліб, який вона мала з собою. Сказав, щоб хліб ночував на столі у хаті і тоді дати трохи корові, а решту з'їсти самим. І все налагодиться. Ще навіть, як тільки прийшла від діда, то відразу видоїла три літри, чого до цього зовсім не було. Дід Петрук робив людям добро, він рятував людей. Такого діда вже у нас більше не буде".

До того, що археологи знаходять пам'ятки матеріальної культури в шарах землі, ми звикли. У своїх дослідженнях ми робимо спробу шукати фрагменти інформації, якій також багато віків. Пам'ять наших людей зберігає інформаційні скарби, а наша місцевість по-своєму унікальна, бо тут переважна більшість – корінне населення. Водночас слід зауважити, що природа тут ще 40 років тому, до проведення широкомасштабних осушувальних робіт, була повноправною володаркою і господаркою. Тут тисячоліттями не порушувався природний хід подій. При такій залежності від оточуючого середовища люди навчились цінувати і зберігати речі і вікові надбання людини. Тобто, до недавнього часу тут залишалось рідкісне інформаційно-енергетичне поле і разом з ним люди, які могли діяти на його рівні.

Люди із недавнього минулого мали значно більші переваги над людьми сьогоднішніми. Вони краще звикали до складних кліматичних умов, володіли делікатною календарною ритмікою дій, використовували значно глибші знання в спілкуванні з рослинним і тваринним світом. Їхні екстрасенсорні і парапсихологічні можливості були значно вищі, аніж у наших сучасників. Ці якості зберігались, а зафіксувались в їхніх кращих нащадках – народних цілителях.

В останні роки людство живе в своєрідній “павутині”, витканій телекомунікаціями. Це зробило наше життя зручнішим, насиченішим в інформаційному полі. Але все це має хвильовий характер, певну частоту. Все це поступово електромагнітно “забруднює” довкілля. Так у деяких мегаполісах потужність радіохвиль в 2 мільйона разів перевищує природний фон, котрий створює Сонце. І не треба забувати, що людський організм є джерелом електромагнітних полів. Він не тільки створює, але й приймає, поглинає високочастотні, надчастотні поля, хоча й не посилено, але постійно, створюючи ефект накопичення. Ми ще не знаємо як електромагнітний "смог" впливає на людину. І чи зможуть бути в майбутньому цілителі і знахарі, подібні діду Петруку, покаже час.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.