До Кам`янець-Подільського повертається 1937 рік?

Автор/джерело -  © Петро Олар для “Аратта-Україна” 



Дата публiкацiї - 22.03.2011 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1917

21 березня 2011 року о 10-00 розпочалося пікетування Кам’янець-Подільської районної адміністрації членами територіальної громади села Слобідка–Кульчієвецька про порушення Закону України “Про місцеве самоврядування” та в підтримку сільського голови Міткевич Марії Іванівни.

Сільський голова Марія Міткевич

Пікетування проходить під гаслом - “Не допустимо 1937 - ми проти нічних обшуків в родині сільського голови Міткевич М.І.”

Актив громади села Слобідка–Кульчієвецька надав для публікації копії протоколів нічних обшуків та відкритий лист до Генерального прокурора України в підтримку сільського голови Міткевич Марії Іванівни, який ми пропонуємо вашій увазі:

ГЕНЕРАЛЬНОМУ ПРОКУРОРУ УКРАЇНИ
ПШОНКА В.П.

Відкритий Лист


21 березня 2011 року

Ми, учасники мітингу – жителі сільської територіальної громади села Слобідка Кульчієвецька Кам'янець-Подільського району Хмельницької області, що підписались під цим зверненням, вимагаємо від Генеральної прокуратури втрутились у ситуацію, що склалась навколо нашого сільського голови Міткевич Марії Іванівни.

31 жовтня 2010 року ми більшістю голосів вже вдруге обрали її сільським головою. За час її головування проведено газифікацію села, налагоджено освітлення вулиць, відновлено дитячий садок, організовано централізоване вивезення з села твердих побутових відходів, упорядковано територію кладовищ, пам'ятників, реконструйовано меморіал жертвам Голодомору і політичних репресій, пам'ятки загальнорайонного значення. Слобідо-Кульчієвецька сільська рада вийшла на третє місце по області за рівнем соціально-економічного розвитку.

Марія Іванівна вже не перший рік сумлінно піклується про свою громаду, з якою поріднилася довгою і чесною працею. Вже після її переобрання в 2010 році ця жінка організувала роботу Ради і провела п'ять сесій, протягом яких було затверджено сільський бюджет і розпочато реалізацію важливих для села питань діяльності громади.

Але через хворобливе небажання миритися з демократичним вибором селян одного з кандидатів на цю посаду – Нестерова Руслана Олеговича, в угоду його інтересам, пов'язаним з розподілом приміських земель, в селі вже півроку відбувається справжнє беззаконня – після оголошення результатів виборів один за одним почали з'являтись складені "заднім числом" документи, що нібито свідчать про порушення виборчого законодавства на виборах сільського голови. Районна виборча комісія приймає рішення про визнання виборів сільського голови недійсними та проведення перерахунку голосів. Ці рішення цілком резонно було скасовано в судах. Львівський апеляційний адміністративний суд виніс остаточну постанову про визнання виборів такими, що відбулися, і скасував незаконну постанову про перерахунок голосів. Таке рішення суду вищої для виборчих справ інстанції набуло законної сили ще 10 грудня 2010 року і є обов'язковим до виконання. Та в порушення законів України та судових рішень Нестеров Р.О. організовує перерахунок голосів, підсумки яких було безпардонно сфальсифіковано шляхом викрадення бюлетенів, підробляє печатку Слобідо-Кульчієвецької сільської ради, протокол сесії та інші документи про визнання його головою.

Використовуючи підробні документи в Кам'янець-Подільському міськрайонному суді, він намагається узаконити своє самопроголошення сільським головою.

Всі заяви нашого голови та депутатів, включаючи парламентарів, до правоохоронців закінчилися формальними відписками про "відсутність складу злочину" – попри очевидні факти масових порушень.

Наразі розпочалась нова хвиля захоплення влади в селі: проти нашого голови Хмельницька міжрайонна природоохоронна прокуратура фабрикує кримінальну справу стосовно нібито незаконного вивезення сміття. Правоохоронці безпідставно вилучають оригінали рішень минулих сесій, печатку сільської ради та іншу фінансову документацію, цілковито паралізуючи роботу сільської влади. Нещодавно вдома у Марії Іванівни та її рідних під покровом ночі було проведено безцеремонний за своєю суттю обшук, на очах ветерана Другої світової війни, інваліда І групи Міткевич Тетяни Андріївни та неповнолітніх онуків. Таке беззаконня довело нашого сільського голову до передінфарктного стану і госпіталізації в одній із столичних клінік.

Громада Кам'янець-Подільського району вимагає припинити переслідування Міткевич М.І., захистити конституційне право мешканців села Слобідка Кульчієвецька обирати сільського голову та згідно Закону України "Про місцеве самоврядування" припинити незаконні перешкоди депутатам та сільському голові у виконанні волею селян покладених на них обов'язки.

Мешканці сіл Слобідо-Кульчієвецької територіальної громади

 


 


 


 


 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.