Душа в душу чи Тіло в тіло? 30 порад аби кохання було взаємним

Автор/джерело -  © “Сім`я і дім” 



Дата публiкацiї - 15.09.2011 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2104

Одружуючись, молодята впевнені, що в любові та злагоді проживуть до золотого весілля. Але вже наприкінці медового місяця новоспечене подружжя починає «прозрівати»: людоньки, з ким я пов’язав (пов’язала) долю? І цей тип, який лінується помити після себе тарілку, клявся мені у вічному коханні? Невже ця завше незадоволена мегера буде жити зі мною під одним дахом? Стоп! Не поспішайте...

Психолог Уїллард Харлі присвятив вивченню цієї проблеми цілу книгу «Його потреби, її потреби: побудова шлюбу без зрад». Автор дійшов висновку, що в чоловіків і жінок різні уявлення про сімейні будні. І якщо він чи вона категорично не сприймають базових потреб партнера, це загрожує зрадами й навіть розривом стосунків. Як цього уникнути? З’ясуймо, з якими ж сподіваннями ідуть під вінець молодята...

ВОНА ХОЧЕ...

Прихильності, уваги, любові. Для більшості жінок прихильність і любов мужчини символізує надійність, захищеність, комфорт. Це може виявлятися у формі поцілунків, маленьких знаків уваги (подарунків, листівок, квітів), запрошення повечеряти у кав’ярні, телефонних дзвінків тощо. Є безліч способів сказати «Я тебе кохаю». Для жінки ці вияви прихильності – цемент у її стосунках з чоловіком.

Спілкування. Жінки потребують, щоб з ними розмовляли і слухали їх. У період залицяння пари проводять разом багато часу й спілкуються на різні теми, демонструючи зацікавленість і любов. А коли ці дві людини пов’язують себе сімейними путами, сподіваються, що увага та любов залишаться в шлюбі. Пам’ятайте: чоловік, якому бракує часу на спілкування з дружиною, руйнує шлях до її серця.

Чесності та відвертості. Дружина хоче повністю довіряти чоловікові. Відчуття надійності – червона нитка, що проходить через усі п’ять головних потреб жінки. Якщо чоловік не спілкується з дружиною чесно й відверто, він підриває довіру дружини і поступово руйнує відчуття надійності. Щоб ваша половинка вам вірила, дотримуйтеся простого правила: «Завжди кажи правду, але ніколи не кажи всієї правди».

Повненького гаманця. Дружина потребує достатньої кількості грошей, щоб жити комфортно. Тобто вона чекає від вас матеріальної підтримки. Незалежно від того, яку посаду вона обіймає, жінка хоче, щоб чоловік заробляв більше за неї.

Господаря вдома. Дружина хоче, щоб чоловік був хорошим батьком і мав обов’язки перед родиною. Більшість жінок, виходячи заміж, відчувають непереборне бажання створити затишне сімейне кубельце і народити дітей. Тому хочуть, щоб чоловіки були лідерами й підтримували їх, поділяючи обов’язки у вихованні дітей.

 

ВІН ХОЧЕ...

Сексу.
Часто жінки не розуміють глибокої потреби чоловіків у сексі, так само як чоловіки не розуміють глибокої потреби дружин у прихильності й коханні. Однак ці дві складові можуть успішно діяти в щасливому шлюбі. Сексуальне життя може бути цікавим і регулярним, якщо є достатньо любові й уваги.

Партнерство у відпочинку й розвагах. Чоловік потребує, щоб дружина поділяла його захоплення, або принаймні сприймала їх як щось важливе для нього. Часто в період залицянь жінки грають у футбол, охоче рибалять і навіть дивляться бойовики. Але після весілля чомусь намагаються змінити смаки та уподобання чоловіка. А це дуже небезпечно для шлюбу. Бо серед п’яти основних потреб (після сексу, звісно) є й така: чоловіки хотіли б проводити вільний час із дружинами.

Привабливу дружину. Кожен мужчина хоче мати дружину, яка подобається не лише йому. І хай як неприємно це чути жінкам, чоловіки насамперед цінують фізичні параметри. А тоді вже – внутрішню, душевну красу...

Домашнього затишку. Чоловіки потребують миру і спокою. Вони часто фантазують про те, як дружина радісно зустрічає після важкого робочого дня, а в квартирі чемно граються чистенько вбрані діти. Потім вони запрошують татка до сервірованого столу, на якому парує вечеря... Після трапези сім’я вирушає на вечірню прогулянку, після якої діти без проблем засинають, а батьки усамітнюються в спальні. Жінки можуть посміятися над цим сценарієм, але такі фантазії властиві багатьом чоловікам.

Поваги і захоплення. Чоловіки хочуть пишатися собою. Тому жінкам варто навчитися не тиснути на благовірних і не критикувати їх, а захоплюватися досягненнями. Це – вагомий мотиваційний фактор для чоловіків. Коли дружина каже коханому, що він чудовий, то це спонукає його до наступних звершень.

Марта ЮЛАНТОВА

 

30 ПОРАД АБИ КОХАННЯ БУЛО ВЗАЄМНИМ

Ці поради — не панацея, бо ж у кожної пари складається свій, особливий мікроклімат стосунків. Але для загального потепління цього клімату наші рецепти цілком згодяться. Щоб ніколи не довелося потім зітхати: “А щастя було так близько...”.


ПОРАДИ ДЛЯ НЕЇ

1. Насамперед намагайся не розпатякати про свою любов усім навколо, на якій би стадії не були ваші стосунки, а особливо, якщо усе ще тільки починається . Уяви, що з того, що тобі є дорогим, можуть брутально посміятися, а ще гірше — донести усе йому... І він дізнається про твоє кохання зовсім не так, як ти уявляла в рожевих мріях.

2. Ніхто не має права втручатися у твої почуття зі своєю критикою, несхваленням чи заборонами. Між іншим, сама природа цього почуття така, що воно майже завжди йде проти чогось: суспільної думки, забобонів, вибриків долі. А найчастіше — проти невіри інших у це кохання, а то й просто заздрості.

3. Якщо ти кохаєш, то навчися прощати і забувати погане. Просто викидай це, як баласт із повітряної кулі, щоб злетіти ще вище.

4. Ревнощам немає місця у справжньому коханні, незважаючи на всі протилежні твердження. По-перше, це низько стосовно нього. Він має право захоплюватися тим, ким хоче, і любити того, кого хоче. І це зовсім не означає зради. По-друге, невже ти так не поважаєш себе, коли думаєш, що йому сподобається хто завгодно, але тільки не ти?

5. Не повіриш, але це особливе задоволення — бути вірною йому. Ти відчуваєш, що твоє кохання вистоїть, не піддасться спокусам, що ти не розмінюєшся на дрібниці і можеш чесно дивитися йому в очі.

6. Не вбивай кохання. Це як убити ненароджену дитину — боляче, страшно і порожньо. Якщо покохала — прийми всі його пекельні муки і радості. Не бійся кохання, бійся, якщо його нема...

7. Не втомлюй його своїм коханням — ти, як людина, що розуміє його настрій, мусиш відчути міру! На все свій час. Збирай ніжність, яку ти подаруєш йому потім. Коли це йому справді буде потрібно.

8. Не шкодуй про вчинки, які зробила заради кохання.

9. Будь великодушною до своїх суперниць. Принаймні не бажай їм зла. Агресією ти стовідсотково визнаєш свій програш. А у твоєму романі з тепер уже блукаючим героєм можна ставити жирну крапку. Як би не було важко, побажай йому щастя! І воно до тебе повернеться. А може, і він...

10. Твоє кохання має бути беззастережним — ти любиш його таким, який він є, із усіма достоїнствами і недоліками, приймаєш у ньому все і не спотворюєш його образ своїми бажаннями і страхами.

11. Радій його успіхам. Якщо ти ревнуєш його до удачі, виходить, думаєш тільки про себе.

12. Краще не влаштовувати йому всіляких перевірок на вірність.

13. Не намагайся щось у ньому змінити! Якщо він недостатньо вірить у себе, то тільки нахапається комплексів, а всі звички залишаться вічним багажем при ньому. А якщо він вкрай волелюбний і абсолютно впевнений у собі, те не виключено, що просто гримне дверима і гордо піде геть.

14. Покладайся тільки на себе. Буде важко? Напевно. Тому що любов — це щось надзвичайне. А щоденність завжди прагне стерти це диво.

15. Важливіше кохати, аніж бути коханою. Дарувати, аніж приймати подарунки. І світити, а не відбивати чуже світло.

 

ПОРАДИ ДЛЯ НЬОГО

1. Дівчата — істоти незрозумілі й до абсурду ранимі — і це нормальні, спокійні міс без якихось комплексів і проблем, а що казати про вразливих? Від твоїх слів залежить дуже багато, тим більше, якщо ти їй уже подобаєшся. Дівчата часто формують власну думку про себе не без твого впливу. Так що краще не формуй у коханої комплексів.

2. Намагайся прислухатися до неї і зауважувати якісь раптові зміни в її настрої. Вона ухиляється від зустрічей, намагається відшити? Щось тут не так! Запитай — краще відразу привчити одне одного говорити всю правду.

3. Завжди залишайся собою! І не потрібно соромитися своїх недоліків, коли намагаєшся привернути увагу дівчини, яка сподобалася! Вона начитаніша за тебе чи життя її сповнене подій? Знайди в собі те, що змусить її відвести полум’яний погляд від своїх ідеалів. Можливо, ти як ніхто вмієш бринькати на гітарі чи маєш тонке почуття гумору?

4. Якщо можеш, бери дівчину із собою на якісь свої заходи. Не сподобається — наступного разу не візьмеш, але перевірити можна!

5. Якщо за тобою бігає якесь дівчисько, реагуй адекватно! Поважай її почуття і в жодному разі не насміхайся — навіщо завдавати болю і наживати ворогів? Постарайся не звертати на неї уваги і не давати надії.

6. Формуючи думку про дівчину, покладайся тільки на свій погляд і смак.

7. Пам’ятай, що підлітковий цинізм, брутальність, неповага до дівчини — не що інше, як ознака невпевності в собі.

8. Твій зовнішній вигляд — це показник твоєї самооцінки. Носи все, що подобається, нехай це буде футболка на п’ять розмірів більша, але вона повинна бути чистою! Зазвичай охайний хлопець завжди викликає повагу.

9. Ніколи не зустрічайся з дівчиною з жалю чи з честолюбства! Тобі має бути цікавою, потрібною і дорогою тільки вона сама! Це аксіома.

10. Придивися до її друзів — це можуть бути дуже цікаві люди, тим більше, якщо їх вибрала вона... А от з її подругами не воюй ніколи — рано чи пізно їй доведеться когось з вас вибрати — і не факт, що тебе.

11. Ніколи не обговорюй своєї дівчини з друзями, а особливо її недоліків. Краще стосунки з’ясовувати наодинці й ніколи — у присутності її подруг.

12. Якщо тобі сподобається дівчина, будь чесним перед собою! І не намагайся лізти зі шкіри, щоб довести їй, що ти до неї байдужий і взагалі думаєш тільки про свій комп’ютер. Звичайно, “чим менше ми кохаєм жінку, тим більше ми подобаємось їй”, але і цією чарівною формулою не можна зловживати!

13. Не варто на очах у дівчини усувати всіх щасливих суперників методом “хук праворуч, хук ліворуч”. Це тільки в передачі “У світі тварин” самки захоплено спостерігають за битвою самців. До того ж дівчині завжди приємно думати: “Це я його сама вибрала, зі ста вісімдесяти дев’яти претендентів...”. А отут ти все вирішуєш за неї.

14. Навіть якщо ви знайомі давно, ніколи не переставайте радувати одне одного! Просто будь з нею щирим! Якщо хочеш, зроби їй щось приємне, зроби, але не відкладай це на потім!

15. І головне — наважся! Наважся кохати, зробити перший крок, освідчитися, бути з нею разом! І роблячи цей дивний, запаморочливий крок назустріч дівчині, яку ти вибрав, пам’ятай тільки одне: найстрашніше, що вона може зробити, — це відмовити тобі. Та й це ще не кінцевий пункт вашого шляху. Найцікавіше тільки починається...

Наталія МАКУНІ

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.