Як зважитися зробити важливий крок? П’ять корисних порад

Автор/джерело -  © Марія Вєрал “Школа життя” 



Дата публiкацiї - 11.10.2011 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2138

Як часто ми щось для себе плануємо, приходимо до усвідомлення необхідності змін у своєму житті, але ніяк не можемо зважитися зробити перший крок, так і страждаючи в сумнівах. А в цей час проходять кращі роки, за які можна було б стільки зробити важливого, цікавого, - такого, що приносить задоволення.

Наприклад, вже запланувавши переїзд в інший район або більш велике місто, людина дуже довго думає, не поспішає приймати рішення, тоді як більш рішучі вже давно зробили такий крок і успішно будують кар'єру і життя на новому місці.

Або буває, що жінка вже зрозуміла, що ця робота їй не підходить, не подобається, вона усвідомила те, чим хоче займатися, і посаду відповідну їй вже запропонували, але вона все тягне, не наважуючись звільнитися з нелюбої, але стабільної роботи.

А багато хто проявляє нерішучість і в знайомстві, коли необхідно зробити перший крок назустріч новим, можливо, щасливим відносинам.

Що стоїть за цією нерішучістю? Чому так відбувається?

Найчастіше невпевненість і сумніви породжує страх:

- страх невдачі;
- страх втратити вже щось звичне;
- страх повного провалу;
- страх здатися дурнем;
- страх бути відкинутим;
- страх бути засудженим чи осміяним і т.д.

Як же подолати цей страх, як з ним впоратися?

Є кілька порад, які зможуть вам допомогти побороти сумніви і набути впевненості і рішучість діяти.

1. Визначте важливість

Подумайте і вирішіть, наскільки для вас важливий той крок, на який ви ніяк не можете зважитися? І визначте, для чого вам необхідно зробити це? Можливо, виявиться, що зовсім і необов'язково переїжджати в інше місто, щоб влаштуватися працювати за фахом. І вас просто приваблює сам факт того, щоб жити в мегаполісі. Але, переїхавши, ви не станете щасливішими, а, навпаки, почнете нудьгувати по дорогах без заторів і посиденьок з друзями чи батьками, які тепер вже будуть далеко від вас.

2. Уявіть найжахливіші наслідки

Пофантазуйте і знайдіть найстрашніші події, які можуть трапитися з вами у разі невдачі, якщо ви зважитеся на щось. Ви зрозумієте, що найжахливіші наслідки виявляються навіть комічними, а реальні невдалі моменти легко можна виправити: повернутися на колишнє місце, приїхати знову в рідне місто, знайти ще більш гарну роботу, просто перестати спілкуватися з людиною в разі її відмови і т.д. У будь-якому випадку, ви отримуєте безцінний досвід, який потім допоможе вам уникнути помилок в майбутньому.

3. Уявіть щасливе майбутнє

Корисно буде і візуалізувати для себе картинки світлого майбутнього. Подумайте, як зміниться ваше життя на краще, якщо ви зробите цей важливий крок? Нові друзі, нова робота, великі можливості мегаполісу, свобода, самостійність, успіх...

4. Мисліть масштабно

Не розглядайте свою проблему тільки зі своєю самотньої сторони. Подивіться на неї з інших сторін: щодо майбутнього, щодо різних сфер вашого життя, щодо різних членів вашої родини і т.д. Може виявитися, що зараз вас це рішення лякає, але важливе, а ось в майбутньому все одно без цього кроку не обійтися. Так навіщо чекати майбутнього, якщо вже зараз можна почати жити краще?

5. Вірте в свій успіх!

Без віри в успішне завершення проекту ще ніхто не перемагав. Якщо ви зважилися зробити щось, то робіть це з позитивним настроєм, мужньо долаючи перешкоди і домагаючись саме позитивного результату від задуманого.

Пам'ятайте, що життя - це рух, зміни, задоволення.

Майже завжди можна повернутися до минулого. А якщо навіть це й неможливо, то все одно можна змінити ситуацію на краще. Все у ваших руках, у тому числі і ваше життя. І якщо постійно чекати від когось допомоги, «сидіти на одному місці», не розвиваючись і нікуди не рухаючись, то так і життя пройде нецікаво і марно. Ніхто за вас не прийме необхідне саме вам рішення!

Тому не чекайте, візьміть на себе всю відповідальність і зробіть цей крок! Взнати, як складеться життя після переїзду на нове місце, ви зможете тільки в одному випадку - переїхавши на це нове місце. Адже якщо вірити в успіх, домагатися своїх цілей, то ці зміни обов'язково будуть позитивними і щасливими.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.