Чому чоловіків не вчать робити жінок щасливими?

Автор/джерело -  © Тетяна Сарбаєва, “Школа життя” 



Дата публiкацiї - 10.11.2011 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2176

Слухаючи чергові стогони моєї знайомої з приводу недосконалості її коханого, приходжу до висновку, що, напевно, в нашій країні багато нещасних жінок, які продовжують множити і множити свої проблеми. Чому так відбувається? Невже комусь із нас більше щастить у житті і в особистих стосунках?

Ворожки-циганки схильні називати це поганою кармою. А психологи вважають, що вся справа в особливостях жіночого характеру: винні м'якість, уміння прощати, прагнення любити, незважаючи ні на що, а точніше - всупереч усьому.

Говорячи про щастя, маю на увазі не щось далеке і ефемерне, до чого всі ми прагнемо, хочу сказати про щастя як про душевний стан спокою, благополуччя, радості і взаємної любові.

Схиляюся до висновку, що є дві причини, з яких деякі чоловіки не можуть зробити жінок щасливими:

1. Причина-чоловік

Отже, винні чоловіки, так як деякі з них не здатні зробити щасливою жодну жінку на світі, якою б гарною вона не була. Не здатні в силу свого егоцентризму і зацикленості на своїх особистих інтересах. Таким чином, вони схильні придушувати чужу особистість і жіночі бажання та потреби.

Егоїстами не народжуються. Давайте розглянемо сучасну культуру виховання хлопчиків і дівчаток і порівняємо підходи.

Як ми можемо побачити, дівчаток з дитинства навчають: готувати, прибирати, шити і т.п.

Чого навчають хлопчиків в родині? У деяких сім'ях хлопчики живуть байдикуючи, з часом вони просто звикають до такого способу життя і сприймають його як само собою зрозумілий.

Ось і виходить, що, подорослішавши, чоловік починає жити для себе. У той час як жінка шукає чоловіка, щоб створити сім'ю і присвятити своє життя служінню чоловікові та дітям. У результаті жінки скаржаться на те, що вони жахливо втомлюються, а чоловіки їх не розуміють. Та й навіщо щось змінювати? Якщо обидва звикли так жити.

2. Причина-жінка

З іншого боку, жінки не менше винні в тому, що у них не склалися стосунки з партнером. В силу деяких своїх природних якостей і завдяки дитячим казкам про принцес і прекрасних принців (які треба вже заборонити читати маленьким дівчаткам на ніч), жінки схильні багато ідеалізувати в чоловіках.

І якщо чоловік вибирає очима, як багато хто б іронічно помітили, - за «упаковку», то жінці не так важливо, як чоловік виглядає: ну трохи косий, ну накульгує на ліву ногу (в армії пошкодив), і, справді, одягається без смаку, але зате яка душевна людина, як добре і правильно розмовляє!

Перше, що намагаються розгледіти чоловіки в жінці - її тіло, а жінки в чоловікові - його чутливу душу і мужній характер. Ну ще ми (жінки), зрозуміло, можемо назвати не один десяток якостей та критеріїв на зразок почуття гумору, чарівності і т.п. Але всі ці критерії кудись зникають, коли ми бачимо перед собою живу людину і починаємо з нею спілкуватися.

Як жінка за допомогою косметики і правильно підібраного одягу намагається переконати чоловіка у своїй красі, так чоловік за допомогою гарних фраз намагається переконати жінку в серйозності своїх намірів.

До речі, молодих людей навчають такого мистецтва красивого зваблювання на курсах “пікаперів”: хочеш затягнути жінку в ліжко - розкажи їй, яка вона особлива.

Якби жінки ставили перед собою мету отримати сотню коханців за своє життя, вони б не заморочувалися так на якісь моральні принципи і створення сім'ї.

Що ж, знову виходить, що в усьому винне виховання?

Перше, що потрібно зробити дівчині, яка шукає серйозних стосунків - це зняти рожеві окуляри. Це зовсім не означає, що там, де є розрахунок, немає місця коханню. Навпаки, саме там вас чекає любов, щастя і повага. А те раптове почуття, що ви схильні називати коханням, те, що приносить вам занадто багато страждань - це пристрасть .

Жити пристрастю можна, поки психіка здорова. Коли ви починаєте пити сильні антидепресанти - це означає, що з коханням-пристрастю пора зав'язувати. Пора ставати дорослою.

3. Добрі поради чоловіку

Чоловіки, якщо ви не схильні до серйозних стосунків, не лізьте в чужу душу, краще знайдіть жінку, що розділяє ваші інтереси, або вам доведеться платити за одноразові стосунки. А мастурбація - взагалі самий дешевий, надійний і безболісний спосіб задоволення таких потреб.

Тому, чоловіки, якщо ви все-таки хочете зробити жінку щасливою - не брешіть їй з самого початку. Так, тоді, можливо, вона вас не вибере і пройде повз вас. І матиме рацію. Але з часом ви знайдете ту, яка захоче залишитися з вами, незважаючи на всі ваші недоліки.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.